מתכון לקציצות סלמון ברוטב עגבניות

קציצות רכות ומפנקות, עמוסות בטעמים, ברוטב עגבניות חרפרף שאי אפשר להפסיק לנשנש. הן מושלמות כמנה ראשונה אבל מבחינתי הן יכולות להיות גם מרכז הארוחה. אל תשכחו להצטייד בחלה

קציצות סלמון. | אפרת ליכטנשטט

קציצות סלמון. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (כ־24 יחידות)
600 גרם סלמון טרי או קפוא
1 צרור כוסברה (כ־50 גרם)
½ צרור פטרוזיליה (כ־50 גרם)
10 עלי נענע
2 שיני שום
50 גרם פיסטוקים
¼ כוס פירורי לחם
1 תפוח אדמה קטן (120 גרם) מבושל
(כ־3 דקות במיקרוגל) ומעוך לפירה
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית קינמון
1 כפית סודה לשתייה

לרוטב
3 כפות שמן
3 שיני שום פרוסות דק
1 פלפל צ׳ילי קצוץ
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
¼ כפית פלפל שחור
1 בקבוק (700 מ״ל) MUTTI (אפשר להחליף בפחית שימורי עגבניות + 100 גרם רסק עגבניות)
1 כוס מים

אופן ההכנה
1. במעבד מזון שמים את הדג ומעבדים בפולסים קצרים עד שהוא טחון גס, חשוב לא לטחון יותר מדי!
2. מעבירים את הדג לקערה גדולה ושמים במעבד מזון כוסברה, פטרוזיליה, נענע ושום וטוחנים בפולסים לתערובת קצוצה דק (אבל לא יתר על המידה). מעבירים את תערובת הירוקים לקערת הדגים, קוצצים את הפיסטוקים במעבד מזון ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים גם את פירורי הלחם, תפוח האדמה מעוך, המלח, הפלפל והקינמון ומערבבים היטב בעזרת הידיים (אני משתמשת בכפפות). מצננים את התערובת כחצי שעה במקרר ובינתיים מכינים את הרוטב.
4. בסיר סוטאז׳ גדול מחממים שמן ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים כשתי דקות. מוזגים את רוטב העגבניות ואת המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר, מוסיפים אבקת סודה לשתייה ומערבבים היטב. בידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות קצת יותר גדולות מכדור פינג־פונג ומניחים בתוך הרוטב. הקציצות עדינות ולכן מנערים מדי פעם את הסיר כדי שיתכסו ברוטב.
6. מבשלים 25 דקות עד שהן מוכנות (מומלץ לטעום אחת). מגישים חם על אורז או לצד חלה טרייה.

הכי מעניין