שיפודי עוף עם נקטרינות וירקות

הייתם צריכים לראות באיזו מהירות השיפודים האלה התחסלו כדי להבין שאתם פשוט חייבים להכין את המנה הזו. גיוון מיוחד וטעים ממתכוני העוף הרגילים, וכמובן – כל דבר טעים יותר כשהוא על שיפוד

שיפודי עוף  עם נקטרינות וירקות. | אפרת ליכטנשטט

שיפודי עוף עם נקטרינות וירקות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לא חייבים מנגל כדי לאכול שיפודים. הדליקו את התנור וצאו לחופשה בסלון!

מרכיבים (חומרים לכ־20 שיפודים)

1 ק"ג חזה עוף נקי וחתוך לקוביות בגודל ביס

5־6 נקטרינות חתוכות לקוביות (אני חתכתי לרבעים וכל רבע לשלוש)

הכי מעניין

300 גרם עגבניות שרי

1 פלפל ירוק, אדום או צהוב חתוך לחתיכות

1 בצל סגול חתוך לחתיכות

למרינדה

3 כפות רוטב סויה

2 כפות שמן זית

1 כף דבש

2 שיני שום כתושות

½ כפית פפריקה

¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

כל דבר טעים יותר כשהוא על שיפוד

  1. מחממים תנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. שמים את כל החומרים בקערה גדולה ומערבבים היטב עם חומרי המרינדה.
  3. משחילים את החומרים על שיפודים ויוצרים מגוון צבעוני.
  4. מניחים את השיפודים על התבנית ואופים 16־20 דקות. שימו לב: חשוב שזמן האפייה יהיה קצר כדי שהעוף לא יתייבש. אחרי 16 דקות תוציאו שיפוד ותבדקו אם העוף מוכן ותוסיפו לדקה אחת נוספת בכל פעם.