לא חייבים מנגל כדי לאכול שיפודים. הדליקו את התנור וצאו לחופשה בסלון!
מרכיבים (חומרים לכ־20 שיפודים)
1 ק"ג חזה עוף נקי וחתוך לקוביות בגודל ביס
5־6 נקטרינות חתוכות לקוביות (אני חתכתי לרבעים וכל רבע לשלוש)
הכי מעניין
300 גרם עגבניות שרי
1 פלפל ירוק, אדום או צהוב חתוך לחתיכות
1 בצל סגול חתוך לחתיכות
למרינדה
3 כפות רוטב סויה
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
2 שיני שום כתושות
½ כפית פפריקה
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
כל דבר טעים יותר כשהוא על שיפוד
- מחממים תנור ל־190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- שמים את כל החומרים בקערה גדולה ומערבבים היטב עם חומרי המרינדה.
- משחילים את החומרים על שיפודים ויוצרים מגוון צבעוני.
- מניחים את השיפודים על התבנית ואופים 16־20 דקות. שימו לב: חשוב שזמן האפייה יהיה קצר כדי שהעוף לא יתייבש. אחרי 16 דקות תוציאו שיפוד ותבדקו אם העוף מוכן ותוסיפו לדקה אחת נוספת בכל פעם.