מתכון לעוף במשמשים ובג׳ינג׳ר

המשמשים המתוקים־חמוצים בשילוב טעמי המטבח האסייתי יוצרים מנת עוף מיוחדת ונפלאה שתתחסל עד סוף הארוחה. אם עדיין לא קניתם שמן שומשום יש לכם הזדמנות לשדרג את המזווה בחומר גלם נפלא.

עוף במשמשים ובג׳ינג׳ר. | אפרת ליכטנשטט

עוף במשמשים ובג׳ינג׳ר. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
4 כרעיים, חתוכות לשניים
10 משמשים חצויים
5 תפוחי אדמה קטנים חצויים

למרינדה
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
3 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
2 כפות שמן זית
1 כף סילאן
גרידה מחצי לימון
חתיכת ג׳ינג׳ר (בגודל שני אגודלים) קצוצה

לקישוט
פטרוזיליה קצוצה

הכי מעניין

אופן ההכנה
1. מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה.
2. שמים בתוך המרינדה את העוף, תפוחי האדמה והמשמשים ומערבבים היטב.
3. מכסים ומצננים כשעה במקרר. אם אתם ממהרים אפשר לדלג על ההשרייה.
4. מסדרים את העוף, תפוחי האדמה והמשמשים בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים כשעתיים בתנור שחומם ל־200 מעלות טורבו.