6-10 מנות, תלוי בגודל הלחמנייה
מרכיבים
3 כפות שמן זית
2 בצלים קצוצים דק־דק
הכי מעניין
3 שיני שום כתושות
1 קישוא גדול חתוך לקוביות קטנטנות
1 גזר גדול חתוך לקוביות קטנטנות
500 גרם בשר בקר טחון טרי
½1 כפיות מלח
¼ כפית פלפל שחור
½ כפית פפריקה
1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות של מוטי (פסאטה)
¼-½ כוס מים רותחים
להגשה
לחמניות טריות
חסה
אופן ההכנה
1. במחבת גדולה מחממים שמן ומוסיפים את הבצלים. מטגנים כ־20 דקות עד שהם מתרככים מעט. מוסיפים את השום והתבלינים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הגזר והקישוא ומטגנים עוד 10 דקות, עד שהם מתרככים.
3. מוסיפים את הבשר ומערבבים אותו ללא הפסקה במשך מספר דקות עד שהוא מוכן ומבושל לגמרי.
4. מוסיפים רסק עגבניות ומים לפי הצורך. מערבבים היטב, מכסים במכסה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־15 דקות עם ערבוב מדי כמה דקות. אם נשארו מים בתחתית המחבת מבשלים במכסה פתוח עוד דקות אחדות עד שהם מתאדים.
5. מגישים חם בתוך לחמניות טריות עם חסה, או למבוגרים שבכם לצד פירה וסלט.