מתכון לתבשיל בשר ואגסים

תבשיל בשר ואגסים | כשר

תבשיל בשר ואגסים. | אפרת ליכטנשטט

תבשיל בשר ואגסים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

¼ כוס שמן

2 ק"ג אנטרקוט חתוך לרצועות (או בשר אחר המתאים לבישול ארוך)

מלח ופלפל

הכי מעניין

3 בצלים חתוכים גס

½1 כפיות מלח

½ כפית קינמון

1 כפית בהרט

1 כפית כוסברה טחונה

2 כוסות יין אדום

1 כוס מים רותחים (ועוד מים רותחים לפי הצורך)

4 אגסים קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים אופן ההכנה

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן בסיר גדול וכבד וצורבים את חתיכות הבשר מכל הצדדים עם הרבה מלח ופלפל. מוציאים לצלחת בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הבצלים ומטגנים עד להשחמה.
  3. מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עוד כדקה.
  4. מחזירים את הבשר ושני אגסים (שומרים עוד שניים להמשך) ומוסיפים לסיר יין אדום ומים רותחים. דואגים שכל הבשר יהיה מכוסה במים ומביאים לרתיחה.
  5. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים.
  6. אחרי שעתיים מוסיפים את שני האגסים שנותרו וממשיכים לבשל שעה נוספת – סך הכול שלוש שעות.

מגישים חם עם אורז.