בצלים סגולים ממולאים

מתכון לבצלים סגולים ממולאים

בצלים סגולים ממולאים. | אפרת ליכטנשטט

בצלים סגולים ממולאים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מנה חגיגית וטעימה שכולם אוהבים, הבצל הסגול מושלם במיוחד וטעמו הופך מתקתק באפייה

מרכיבים:

6־7 בצלים סגולים גדולים

למלית:

הכי מעניין

500 גרם בשר טחון טרי

¾ כוס אורז בסמטי

1 בצל לבן בינוני קצוץ לקוביות קטנות

30 עלי פטרוזיליה קצוצים דק

30 עלי נענע קצוצים דק

1 גבעול בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק)

1 עגבנייה גדולה או 2 עגבניות מגי קצוצות לקוביות קטנות

1 כף בהרט

3־4 שיני שום כתושות

1־1.5 כפיות מלח דק

לרוטב:

¼ כוס שמן זית

¾ כוס יין לבן

3־4 כפות רכז רימונים

1 כפית מלח

2־3 ענפי טימין / אורגנו

מים לכיסוי / ציר ירקות

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול מאוד. חורצים חתך לאורך הבצל עד לאמצעו. מניחים את הבצלים בסיר ומבשלים 10־15 דקות. מוציאים את הבצלים ומצננים מעט.
  2. מכינים את המלית: לקערה מכניסים את כל המרכיבים מלבד האורז. טועמים את המלית לפני הבישול או שמחממים מעט ממנה במחבת וטועמים שלא חסרים טעמים. כשטעים לכם, הוסיפו את האורז.
  3. מפרידים בזהירות את הבצלים לגלדים. ממלאים כל גלד במלית ומסדרים בסוטאז׳ או במחבת המתאימה לתנור.
  4. מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים על הבצלים עד לכיסוי.
  5. מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה במכסה סגור. יש להקפיד שהמים לא יתאדו ותוך כדי הבישול להוסיף מעט מים מדי פעם.
  6. כאשר הבצלים מתכווצים ומתרככים מכניסים לתנור בטמפרטורה של 220־250 בחום עליון למשך 10־15 דקות לקבלת צבע.

ניתן גם לאפות בתנור (במקום לבשל) ב־120 מעלות לשעה וחצי־שעתיים.