מנה חגיגית וטעימה שכולם אוהבים, הבצל הסגול מושלם במיוחד וטעמו הופך מתקתק באפייה
מרכיבים:
6־7 בצלים סגולים גדולים
למלית:
הכי מעניין
500 גרם בשר טחון טרי
¾ כוס אורז בסמטי
1 בצל לבן בינוני קצוץ לקוביות קטנות
30 עלי פטרוזיליה קצוצים דק
30 עלי נענע קצוצים דק
1 גבעול בצל ירוק קצוץ (החלק הירוק)
1 עגבנייה גדולה או 2 עגבניות מגי קצוצות לקוביות קטנות
1 כף בהרט
3־4 שיני שום כתושות
1־1.5 כפיות מלח דק
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
¾ כוס יין לבן
3־4 כפות רכז רימונים
1 כפית מלח
2־3 ענפי טימין / אורגנו
מים לכיסוי / ציר ירקות
אופן ההכנה
- מרתיחים מים בסיר גדול מאוד. חורצים חתך לאורך הבצל עד לאמצעו. מניחים את הבצלים בסיר ומבשלים 10־15 דקות. מוציאים את הבצלים ומצננים מעט.
- מכינים את המלית: לקערה מכניסים את כל המרכיבים מלבד האורז. טועמים את המלית לפני הבישול או שמחממים מעט ממנה במחבת וטועמים שלא חסרים טעמים. כשטעים לכם, הוסיפו את האורז.
- מפרידים בזהירות את הבצלים לגלדים. ממלאים כל גלד במלית ומסדרים בסוטאז׳ או במחבת המתאימה לתנור.
- מערבבים את מרכיבי הרוטב ומוזגים על הבצלים עד לכיסוי.
- מבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה במכסה סגור. יש להקפיד שהמים לא יתאדו ותוך כדי הבישול להוסיף מעט מים מדי פעם.
- כאשר הבצלים מתכווצים ומתרככים מכניסים לתנור בטמפרטורה של 220־250 בחום עליון למשך 10־15 דקות לקבלת צבע.
ניתן גם לאפות בתנור (במקום לבשל) ב־120 מעלות לשעה וחצי־שעתיים.