מרכיבים (16 יחידות)
לעוף
400 גרם חזה עוף טרי
הכי מעניין
1 כף שמן
מלח
פלפל שחור
1 כף שמן שומשום
1 כף סילאן
להרכבה
16 דפי אורז בקוטר 22 ס״מ
צרור כוסברה
½ חבילת נבטים
¼ כרוב קצוץ דק
1 אבוקדו גדול פרוס
50 גרם בוטנים קצוצים דק דק
אופן ההכנה
- מכינים את העוף: פורסים את העוף לרצועות ארוכות, מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את העוף.
- מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים שמן שומשום וסילאן.
- צולים כחמש דקות עד שהעוף מוכן (תחתכו ותבדקו) ומצננים אותו מעט.
- מכינים צלחת שטוחה, הגדולה מדף האורז, וממלאים אותה במים.
- מרטיבים את דף האורז במים במשך כחמש שניות ומעבירים אותו למשטח עבודה נקי.
- במרכז החלק התחתון של הדף, כ־7 ס״מ מהתחתית, מסדרים 2־3 רצועות של עוף ועליהן מניחים כרוב קצוץ. מניחים כמה עלי כוסברה, פרוסת אבוקדו ומעט נבטים ומסיימים בכפית בוטנים קצוצים.
- מקפלים את החלק התחתון של הדף על הערימה שסידרנו. מקפלים גם את שני הצדדים לכיוון המרכז ומגלגלים את החלק התחתון עד הסוף תוך כדי הידוק הגליל (מומלץ לצפות בסרטונים ביוטיוב על גלגול ספרינג רול).
- מגישים עם רוטב חמאת בוטנים או רוטב סויה פיקנטי.

ספרינג רולס עם חזה עוף וכוסברה. | צילום: אפרת ליכטנשטט
רוטב סויה פיקנטי
אני מכפילה חומרים ושומרת במקרר, כי זה פשוט רוטב נפלא שמתאים להמון מאכלים.
מרכיבים
3 כפות סויה
2 כפות מים
1 כף שמן שומשום
1 כף שמן רגיל
2 כפות מיץ לימון
1 כף מייפל או סילאן
1 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
1 שן שום כתושה
חתיכת פלפל צ׳ילי קצוצה דק
אופן ההכנה
טורפים יחד את כל החומרים ושומרים בצנצנת במקרר.