קרקר כוסמין וקארי

קרקר שמכינים בשיטת ה"בצק", עם אחד הבצקים הנעימים לעבודה שפגשתם.

תוכן השמע עדיין בהכנה...

קרקר כוסמין וקארי. | אפרת ליכטנשטט

קרקר כוסמין וקארי. | צילום: אפרת ליכטנשטט

הטריק הוא שימוש במים רותחים ממש ולא מעט שמן, וביחד מתקבל בצק נוח לרידוד שלא נקרע. אפשר גם "לשחק" עם הילדים ולהכין קרקרים מיוחדים בעזרת קורצני עוגיות. שחקו עם התבלינים לפי טעמכם ותזכו לנשנוש ממכר!

מרכיבים

175 גרם (¼1 כוסות) קמח כוסמין

1 כפית שטוחה מלח

הכי מעניין

¾ כפית קארי (התבלין היבש)

¼ כפית פלפל שחור

¼ כפית אבקת שום

½ כפית פפריקה מתוקה

¼ כוס מים רותחים

¼ כוס שמן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו. בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים.
  2. מוסיפים מים רותחים ושמן ומעבדים בידיים לבצק נעים ורך.
  3. מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים על נייר אפייה כל כדור לעלה דק־דק־דק.
  4. חותכים לריבועים בעזרת גלגלת פיצה או סכין ומעבירים את הנייר לתבנית גדולה (אין צורך להפריד בין הקרקרים).
  5. אופים 10־15 דקות עד שהקרקרים יבשים ופריכים.