תבנית אינגליש קייק קטנה 30*10 ס״מ
רכיבים
4 ביצים
הכי מעניין
½ כוס טחינה גולמית
½ כפית מלח
1 כף שמן זית
2 כפות פשתן טחון (אפשר להמיר בזרעי צ׳יה טחונים או בכל קמח שתבחרו, אפשר גם ללא התוספת הזו אבל היא מוסיפה ללחם גוף וטקסטורה שקשה לוותר עליה)
1 כף סירופ מייפל
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
תוספות לציפוי:
2 כפות זרעי צ׳יה
2 כפות שומשום לבן/שחור
* אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים אבל מומלץ להימנע מתוספות ״כבדות״ שישקעו בתחתית הלחם ויכבידו על המרקם הקליל.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
- שמים בקערה ביצים, טחינה, מלח, סירופ מייפל, שמן זית, אבקת אפייה ופשתן טחון ובוחשים היטב.
- מוסיפים את התוספות, בוחשים היטב עד להטמעה ומעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים מעל את התוספות לציפוי ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהתערובת.
- כשהלחם עדיין חם מחלצים מהתבנית ומסירים את נייר האפייה ומצננים על רשת.
* הלחם נשמר בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה־שישה ימים.