מתכון ללחם טחינה ללא גלוטן

לחם בריא אוורירי ומשביע

לחם טחינה. | אסי רוז

לחם טחינה. | צילום: אסי רוז

תוכן השמע עדיין בהכנה...

תבנית אינגליש קייק קטנה 30*10 ס״מ

רכיבים

4 ביצים

הכי מעניין

½ כוס טחינה גולמית

½ כפית מלח

1 כף שמן זית

2 כפות פשתן טחון (אפשר להמיר בזרעי צ׳יה טחונים או בכל קמח שתבחרו, אפשר גם ללא התוספת הזו אבל היא מוסיפה ללחם גוף וטקסטורה שקשה לוותר עליה)

1 כף סירופ מייפל

1 כפית שטוחה אבקת אפייה

תוספות לציפוי:

2 כפות זרעי צ׳יה

2 כפות שומשום לבן/שחור

* אפשר להוסיף כל תוספת שאוהבים אבל מומלץ להימנע מתוספות ״כבדות״ שישקעו בתחתית הלחם ויכבידו על המרקם הקליל.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
  2. שמים בקערה ביצים, טחינה, מלח, סירופ מייפל, שמן זית, אבקת אפייה ופשתן טחון ובוחשים היטב.
  3. מוסיפים את התוספות, בוחשים היטב עד להטמעה ומעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. מפזרים מעל את התוספות לציפוי ומכניסים לתנור למשך 25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהתערובת.
  5. כשהלחם עדיין חם מחלצים מהתבנית ומסירים את נייר האפייה ומצננים על רשת.

* הלחם נשמר בקופסה אטומה במקרר במשך חמישה־שישה ימים.