מתכון ללחם עדשים ללא גלוטן

אם תטחנו עדשים כתומות תקבלו קמח יפהפה בטעם אגוזי שהוא בסיס להרבה מאכלים טעימים ובריאים

לחם עדשים כתומות. | אסי רוז

לחם עדשים כתומות. | צילום: אסי רוז

תוכן השמע עדיין בהכנה...

תבנית אינגליש קייק

רכיבים

4 ביצים

הכי מעניין

½ כוס חלב מכל סוג

¼ כוס שמן זית

1 כף סירופ מייפל

1 כוס קמח עדשים

1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

½ כפית מלח

תוספות:

2 כפות שומשום

2 כפות זרעי צ׳יה

2 כפות זרעי פשתן

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
  2. בכוס שייק גדולה של בלנדר שמים ביצים, חלב, שמן זית, סירופ מייפל, קמח, אבקת אפייה ומלח וטוחנים עד לקבלת בלילה אחידה.
  3. מוסיפים את התוספות ובעזרת כף מטמיעים בתוך הבלילה, משאירים מעט מהתוספות לציפוי.
  4. יוצקים את הבלילה אל התבנית, ומפזרים שומשום, זרעי צ'יה וזרעי פשתן.
  5. רגע לפני האפייה נועצים סכין בבלילה ויוצרים פס לאורכה, הפס הזה יגרום ללחם לתפוח בצורה אחידה לכל אורכו.
  6. מכניסים לתנור ל־25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  7. מוציאים את הלחם מהתנור, מחלצים מהתבנית ומצננים (עדיף על רשת).

הלחם נשמר במקרר בקופסה אטומה עד שבעה ימים.