תבנית אינגליש קייק
רכיבים
4 ביצים
הכי מעניין
½ כוס חלב מכל סוג
¼ כוס שמן זית
1 כף סירופ מייפל
1 כוס קמח עדשים
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
½ כפית מלח
תוספות:
2 כפות שומשום
2 כפות זרעי צ׳יה
2 כפות זרעי פשתן
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות טורבו.
- בכוס שייק גדולה של בלנדר שמים ביצים, חלב, שמן זית, סירופ מייפל, קמח, אבקת אפייה ומלח וטוחנים עד לקבלת בלילה אחידה.
- מוסיפים את התוספות ובעזרת כף מטמיעים בתוך הבלילה, משאירים מעט מהתוספות לציפוי.
- יוצקים את הבלילה אל התבנית, ומפזרים שומשום, זרעי צ'יה וזרעי פשתן.
- רגע לפני האפייה נועצים סכין בבלילה ויוצרים פס לאורכה, הפס הזה יגרום ללחם לתפוח בצורה אחידה לכל אורכו.
- מכניסים לתנור ל־25-30 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
- מוציאים את הלחם מהתנור, מחלצים מהתבנית ומצננים (עדיף על רשת).
* הלחם נשמר במקרר בקופסה אטומה עד שבעה ימים.