מרכיבים
3-4 קישואים או זוקיני בגודל בינוני (600-800 גרם), חצויים לאורך
1 חופן גדול (100-200 גרם) אגוזי מלך קלופים (אפשר להמיר באגוזי קשיו טבעיים)
הכי מעניין
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית אורגנו או טימין מיובש (רשות)
1-2 כפיות מיץ לימון טרי
1-2 כפיות חומץ תפוחים או כל חומץ אחר (רשות, אפשר לשים יותר מיץ לימון)
½ שן שום כתושה או מגוררת דק (רשות)
½ צרור פטרוזיליה, קצוץ גס (רשות)
3-5 כפות שמן זית
2-4 כפות טחינה גולמית (רשות – אם הממרח יוצא לכם דליל מדי)
אופן ההכנה
- שמים את אגוזי המלך בקערה, מוסיפים 1-2 כוסות מים לכיסוי האגוזים ומשרים שעה במקרר (אפשר גם לילה שלם בקירור).
- מחממים תנור ל־200 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
- אפיית הקישואים: מוזגים 2־3 כפות שמן זית על תבנית תנור בנייר אפייה. מתבלים את השמן במעט מלח, מוסיפים גם את האורגנו המיובש ומערבבים.
- מניחים את הקישואים על התבנית עם הצד החתוך כלפי מטה ואופים בתנור 15-25 דקות, עד שהקישואים הזהיבו בתחתית והתרככו אבל לא לגמרי.
- מוציאים מהתנור ונותנים לקישואים להתקרר מעט.
- טחינת הממרח: מעבירים את האגוזים לקערת מעבד מזון או בלנדר. מסננים את האגוזים ממי ההשריה ומוסיפים אותם לקישואים. בשלב זה אפשר להוסיף שום ופטרוזיליה קצוצה.
- מוסיפים מיץ לימון וחומץ וטוחנים היטב במשך דקה עד שמתקבל ממרח. טועמים ומוסיפים עוד שמן זית, מלח, מיץ לימון או חומץ לפי הטעם, ואם יצא נוזלי מדי מוסיפים טחינה גולמית.
- מעבירים לקופסה או לצנצנת ושומרים במקרר. נשמר 4-5 ימים.
* אין שום סיבה בעולם לקלף קישואים! הקליפה נהדרת ומזינה.
צנצנת בינונית | ללא גלוטן | טבעוני | 20 דקות עבדה, 3 שעות זמן כולל השריה וקירור