מתכון לממרח קישואים ואגוזי מלך

עז תלם מציג מתכון שהוא הפתרון המושלם לקישואים שכמעט תמיד נשכחים

ממרח קישואים ואגוזי מלך. | עֹז תלם

ממרח קישואים ואגוזי מלך. | צילום: עֹז תלם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

3-4 קישואים או זוקיני בגודל בינוני (600-800 גרם), חצויים לאורך

1 חופן גדול (100-200 גרם) אגוזי מלך קלופים (אפשר להמיר באגוזי קשיו טבעיים)

הכי מעניין

1 כפית שטוחה מלח

1 כפית אורגנו או טימין מיובש (רשות)

1-2 כפיות מיץ לימון טרי

1-2 כפיות חומץ תפוחים או כל חומץ אחר (רשות, אפשר לשים יותר מיץ לימון)

½ שן שום כתושה או מגוררת דק (רשות)

½ צרור פטרוזיליה, קצוץ גס (רשות)

3-5 כפות שמן זית

2-4 כפות טחינה גולמית (רשות – אם הממרח יוצא לכם דליל מדי)

אופן ההכנה

  1. שמים את אגוזי המלך בקערה, מוסיפים 1-2 כוסות מים לכיסוי האגוזים ומשרים שעה במקרר (אפשר גם לילה שלם בקירור).
  2. מחממים תנור ל־200 מעלות (חום עליון תחתון רגיל, לא טורבו).
  3. אפיית הקישואים: מוזגים 2־3 כפות שמן זית על תבנית תנור בנייר אפייה. מתבלים את השמן במעט מלח, מוסיפים גם את האורגנו המיובש ומערבבים.
  4. מניחים את הקישואים על התבנית עם הצד החתוך כלפי מטה ואופים בתנור 15-25 דקות, עד שהקישואים הזהיבו בתחתית והתרככו אבל לא לגמרי.
  5. מוציאים מהתנור ונותנים לקישואים להתקרר מעט.
  6. טחינת הממרח: מעבירים את האגוזים לקערת מעבד מזון או בלנדר. מסננים את האגוזים ממי ההשריה ומוסיפים אותם לקישואים. בשלב זה אפשר להוסיף שום ופטרוזיליה קצוצה.
  7. מוסיפים מיץ לימון וחומץ וטוחנים היטב במשך דקה עד שמתקבל ממרח. טועמים ומוסיפים עוד שמן זית, מלח, מיץ לימון או חומץ לפי הטעם, ואם יצא נוזלי מדי מוסיפים טחינה גולמית.
  8. מעבירים לקופסה או לצנצנת ושומרים במקרר. נשמר 4-5 ימים.

* אין שום סיבה בעולם לקלף קישואים! הקליפה נהדרת ומזינה.

צנצנת בינונית | ללא גלוטן | טבעוני | 20 דקות עבדה, 3 שעות זמן כולל השריה וקירור