מרכיבים
לבטטות
6־7 בטטות בינוניות (עדיף באותו הגודל)
700־800 גרם מלח גס
הכי מעניין
לסלסה
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
חופן עלי כוסברה קצוצים דק
חופן עלי נענע קצוצים דק
1־2 גבעולי בצק ירוק קצוצים דק (החלק הירוק)
1־2 שיני שום כתושות
גרידה מלימון / ליים אחד (ללא החלק הלבן)
1־2 כפיות רכז רימונים
½ כפית סוכר
2 כפות מיץ ליים טרי
שמן זית לכיסוי
* חופן בוטנים קלויים / מטוגנים
אופן ההכנה
- מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים עליו את הבטטות.
- מחממים תנור ל־250 מעלות ואופים את הבטטות 45־60 דקות (אתם תריחו ריח של בטטות בבית). אפשר לבדוק שהבטטה רכה אם סכין עוברת בקלות דרכה. כשהבטטה מתקררת מקלפים אותה בזהירות ומעבירים לצלחת.
- מכינים את הסלסה: מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה, טועמים ומוסיפים סוכר/מלח/ליים לפי הטעם.
הרכבה והגשה:
מניחים את הבטטות בצלחת הגשה, מחוממות או בטמפרטורת החדר, מערבבים היטב את הסלסה ומניחים אותה על הבטטות. מפזרים מעל את הבוטנים.