מתכון לכבד קצוץ

הסוד של הטעם נמצא בשמן

גיא אשכנזי, Agency Karela

| צילום: גיא אשכנזי, Agency Karela

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

500 גרם כבד עוף מנוקה היטב

6 כפות שומן אווז או שמן

3 בצלים קלופים וקצוצים דק

הכי מעניין

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה

1. מכשירים את הכבדים ומניחים אותם בצד.

2. ממיסים 3 כפות שומן אווז במחבת גדולה, כשהשומן חם מכניסים פנימה את הבצל הקצוץ.

3. ממליחים ומפלפלים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ־10 דקות עד שהבצל מקבל גוון זהוב עמוק ומעבירים את הבצל לקערה.

4. לאותה מחבת (אין צורך לשטוף) מוסיפים את שאר שומן האווז ומוסיפים בפיזור ובשכבה אחת את הכבדים (אם המחבת שלכם לא מספיק גדולה תעשו את זה בנגלות).

5. מטגנים את הכבדים 2-3 דקות מכל צד עד שהם שחומים מכל הצדדים, אך נשארים מעט ורדרדים מבפנים.

6. מוציאים את הכבדים המטוגנים לקרש גדול וקוצצים אותם בסכין חדה וגדולה (בשום אופן לא במעבד מזון. זה כבד קצוץ, לא כבד טחון).

7. מוסיפים שני שליש מהבצל המטוגן. ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.

8. הגשה: מניחים את הכבד הקצוץ בקערית ועורמים מעל את שאר הבצל המטוגן.