5־6 מנות קטנות
מרכיבים
4 כוסות יוגורט (1 ליטר) לפי טעמכם
2 מלפפונים לא מקולפים, מרוסקים גס
הכי מעניין
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמיר קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל או פחות
1/3 כוס שבבי שקדים
אופן ההכנה
- קולים את השקדים על מחבת ללא שמן עד שהם משחימים קלות.
- מערבבים את כל החומרים היטב (שומרים קצת שקדים ועשבי תיבול לקישוט), טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
מגישים קר בכוסות קטנות ומקשטים בשקדים, שמיר ופטרוזיליה, ואפשר להוסיף גם זילוף של שמן זית.