מתכון ללחמניות שום

מתכון ללחמניות תלוש־אותי שום קטנטנות

לחמניות תלוש־אותי שום קטנטנות. | אפרת ליכטנשטט

לחמניות תלוש־אותי שום קטנטנות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית בגודל 25/25

מרכיבים

לבצק

2/3 כוס (160 מ"ל) חלב או מים

הכי מעניין

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

2/3 כוס (160 מ"ל) שמן

2 ביצים

500 גרם קמח

2 כפיות מלח

להברשה

1 ביצה טרופה

אחרי האפייה

50 גרם חמאה מומסת

חצי צרור פטרוזיליה/כוסברה קצוצה דק

3 שיני שום כתושות

אופן ההכנה

1. להכנת הבצק ראו את המתכון לבצק של שבלולי פיצה.

2. אחרי ההתפחה קורצים מהבצק חתיכות בגדלים שונים.

3. יוצרים כדורים יפים ועגולים: אוספים את הקצוות כלפי מטה ומגלגלים על משטח העבודה.

4. מניחים בתבנית משומנת את הכדורים בפיזור אקראי של הגדלים השונים.

5. מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים חצי שעה.

6. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.

7. מברישים בביצה טרופה ומכניסים לתנור ל־25-35 דקות עד שהבצק זהוב ומשחים מעט.

8. בזמן שהלחמניות בתנור מערבבים חמאה מומסת עם פטרוזיליה ושום כתוש, וכשמוציאים את הלחמניות מהתנור מברישים אותן בחמאה בנדיבות.