לתבנית בגודל 25/35
מרכיבים
400 מ"ל מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
הכי מעניין
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
2 כפיות מלח
500 גרם קמח ללחם/פוקאצ'ה
תוספות
עלים מענף רוזמרין, קצוצים דק
4־5 שיני שום פרוסות
כדורי מוצרלה
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים מים פושרים, שמרים, סוכר ושמן זית ומערבבים היטב.
2. ממתינים 10 דקות ומוסיפים את המלח והקמח.
3. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ולשים 10-15 דקות. הבצק מאוד רך ודביק וזה בסדר.
4. בידיים משומנות מעבירים את הבצק לקערה גדולה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים כשעה או עד להכפלת נפח.
5. לאחר ההתפחה "מגלישים" את הבצק לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה משומן ומותחים אותו כך שיגיע לכל קצוות התבנית.
6. מכסים בנייר אפייה ועליו מגבת או בשקית ניילון גדולה ומוודאים שלא ידבק לכיסוי ומתפיחים חצי שעה.
7. מחממים תנור ל־200 מעלות.
8. מסירים את הכיסוי, משטחים את הבצק על כל התבנית בגובה אחיד ובעזרת האצבעות יוצרים בו שקעים עמוקים.
9. מקשטים את הפוקאצ'ה ברוזמרין, שום וכל מה שאוהבים ומזלפים שמן זית בנדיבות.
10. מכניסים לתנור ל־25-35 דקות או עד שהפוקאצ'ה מזהיבה ומשחימה בצדדים.