מאז שלמדתי להכין לחמניות ״קשר״ אני פשוט לא יכולה להפסיק! קמח, מים והופ יש לי בצק ולחמניות, הפיצים זוללים ואני מאושרת. אפשר לתבל את הלחמניות בכל מיני טעמים, וזיתים עם רוזמרין זה שילוב שאהוב עלינו במיוחד. חשוב להוסיף רוזמרין בכמות לא גדולה מדי כדי שהוא לא ישתלט על כל הטעמים, במינון הנכון מתקבלות לחמניות ריחניות ונפלאות.
מרכיבים
500 גרם (2/3 3 כוסות) קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
½1 כפיות מלח
40 מחטי רוזמרין בינוניים קצוצים דק־דק
¼ כוס שמן
60 גרם (½ כוס) זיתי קלמטה קצוצים
¼1 כוסות מים חמימים (310 מ״ל מים)

לחמניות רוזמרין וזיתים. | צילום: אפרת ליכטנשטט
לציפוי
1 ביצה טרופה
שומשום
הכי מעניין
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים שמן וזיתים ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה. מוסיפים את המים בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. מוסיפים את כל המים ואם יש צורך (הבצק עדיין יבש) מוסיפים עוד כף או שתיים.
2. לשים במהירות נמוכה עשר דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה.
3. לשים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר).
4. אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר.
5. מחלקים את הבצק ל־20 חלקים שווים (הכי נוח בעזרת משקל לכדורים ששוקל 35־45 גרם) ויוצרים כדורים בערך בגודל כדור פינג פונג.
6. מגלגלים כל כדור לנחש ויוצרים קשר (מומלץ לכסות את הבצק והכדורים במגבת בזמן העבודה).
7. מניחים במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים חצי שעה ליד התנור.
8. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו. מברישים את הלחמניות בביצה ומפזרים שומשום. אופים כ־15־18 דקות עד שהלחמניות זהובות ומעט שחומות.