סלט מנדולינה

הסלט האהוב עליי. חיתוך הירקות במנדולינה מעניק להם טקסטורה מדהימה שמשדרגת את הסלט

סלט מנדולינה. | תימור לוי–יוטקוביץ

סלט מנדולינה. | צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

1 זוקיני ארוך ומוצק. אם מצאתם זוקיני צהוב, תוסיפו גם אותו

1 ראש שומר

הכי מעניין

כ־6 צנוניות

חסה שאוהבים, אני מעדיפה פריכה כמו אייסברג או לאליק

2 מלפפונים

מעט עגבניות שרי

חופן זיתי קלמטה

כחצי אבוקדו

גבינה שאוהבים: פקורינו, פרמז'ן, בייבי מוצרלה

לתיבול:

כפית חרדל דיז'ון גרגירים (לא חובה)

2 כפות מיץ לימון טרי

כף שמן זית

פלפל שחור גרוס

מלח אטלנטי

אופן ההכנה

  1. בעזרת מנדולינה או קולפן רחב פורסים את הזוקיני לאורכו לפרוסות הכי דקות שאפשר.
  2. את השומר, המלפפון והצנונית פורסים גם דק כמה שאפשר בסכין חדה או מנדולינה. פורסים גם את העגבניות והאבוקדו.
  3. את החסה קורעים ביד לחתיכות גדולות.
  4. מעבירים הכול לקערה גדולה.
  5. מתבלים ומתקנים לפי הצורך.
  6. אם רוצים, מוסיפים גבינה שאוהבים.