מתכון לגראטן זוקיני

מנה מעולה ומפתיעה שמכינים ממש בקלות, והיא טעימה גם קרה

גראטן זוקיני. | תימור לוי–יוטקוביץ

גראטן זוקיני. | צילום: תימור לוי–יוטקוביץ

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ בערך, או לתבנית מלבנית סטנדרטית

רכיבים

5 זוקיני

הכי מעניין

1 מכל שמנת מתוקה

½ כוס חלב

1 שן שום מגוררת

מעט אגוז מוסקט טחון

½ מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־170 מעלות.
  2. פורסים את הזוקיני לפרוסות עגולות בעובי של כחצי ס"מ (עדיף בעזרת מנדולינה).
  3. מסדרים את פרוסות הזוקיני בתבנית בצורת רעפים.
  4. מערבבים את שאר החומרים ויוצקים בעדינות מעל פרוסות הזוקיני.
  5. אופים במשך 40-30 דקות, עד להזהבה יפה ואחידה. בודקים בעת האפייה אם צריך לסובב את התבנית כדי שהכול ייאפה באחידות.