רכיבים
לסלט:
1 שומר גדול
הכי מעניין
2 תפוזי דם
2 מלפפונים
3 גבעולי אורגנו או זעתר טרי
1 צ'ילי אדום (קטן)
לרוטב:
המיץ שניגר מהתפוזים
¼ כוס שמן זית
2 כפות חומץ
½ כפית מלח גס
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- מסירים את "אצבעות" השומר, חוצים לרוחב וחותכים לפרוסות דקות.
- חותכים את המלפפונים למקלונים קצרים.
- מקלפים את התפוזים.
- מפלטים את התפוזים מעל הסלט: בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים את הקליפה הפנימית (בקו התפר שבין הפלחים) ומחלצים את בשר הפרי ומוסיפים לקערת הסלט.
- לאחר שכל פלחי תפוזי הדם חולצו, סוחטים את הקליפה הפנימית שנשארה מעל הסלט, ונפטרים מהקליפה.
- מפרידים את עלי האורגנו מהגבעול הגס ומוסיפים בשלמותם.
- קוצצים את הצ'ילי החריף.
- בוזקים מעל הסלט מלח ופלפל, מוסיפים את החומץ ושמן הזית ומערבבים בתנועות ידיים קלות.
- מעבירים לצלחת הגשה.