שומר, תפוזי דם ואורגנו

מתכון לסלט לחובבי האניס שמתהדר במרירות ובצבעם העז של תפוזי הדם, ומקפיץ בכמה רמות כל ארוחה

שומר, תפוזי דם ואורגנו. | נדב טל

שומר, תפוזי דם ואורגנו. | צילום: נדב טל

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

לסלט:

1 שומר גדול

הכי מעניין

2 תפוזי דם

2 מלפפונים

3 גבעולי אורגנו או זעתר טרי

1 צ'ילי אדום (קטן)

לרוטב:

המיץ שניגר מהתפוזים

¼ כוס שמן זית

2 כפות חומץ

½ כפית מלח גס

¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  1. מסירים את "אצבעות" השומר, חוצים לרוחב וחותכים לפרוסות דקות.
  2. חותכים את המלפפונים למקלונים קצרים.
  3. מקלפים את התפוזים.
  4. מפלטים את התפוזים מעל הסלט: בעזרת סכין קטנה וחדה חורצים את הקליפה הפנימית (בקו התפר שבין הפלחים) ומחלצים את בשר הפרי ומוסיפים לקערת הסלט.
  5. לאחר שכל פלחי תפוזי הדם חולצו, סוחטים את הקליפה הפנימית שנשארה מעל הסלט, ונפטרים מהקליפה.
  6. מפרידים את עלי האורגנו מהגבעול הגס ומוסיפים בשלמותם.
  7. קוצצים את הצ'ילי החריף.
  8. בוזקים מעל הסלט מלח ופלפל, מוסיפים את החומץ ושמן הזית ומערבבים בתנועות ידיים קלות.
  9. מעבירים לצלחת הגשה.