ראשד, פומלה והמון אגוזים

מתכון לסלט שמביא איתו רעננות קיצית לימים קרירים, עם מעט מרכיבים ושפע של טעמים ומרקמים

ראשד, פומלה והמון אגוזים. | נדב טל

ראשד, פומלה והמון אגוזים. | צילום: נדב טל

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

לסלט:

2 צרור ראשד

הכי מעניין

1 פומלה

1 שורש סלרי

¾ כוס מיקס אגוזים

לרוטב:

¼ כוס שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

1 כפית מייפל

½ כפית מלח גס

½ כפית פלפל שחור

ראשד, פומלה והמון אגוזים. | נדב טל

ראשד, פומלה והמון אגוזים. | צילום: נדב טל

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות, מפזרים את מיקס האגוזים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, קולים עד להזהבה ומשגיחים שלא נשרף, זמן הקלייה הוא כ־10-13 דקות.
  2. שוטפים ומייבשים היטב את הראשד.
  3. מפרידים את עלי הראשד מהגבעולים הגסים (הגבעולים הדקים אכילים) ומניחים בקערה.
  4. קולפים את הפומלה, מחלצים את בשר הפרי ומוסיפים לקערה.
  5. בעזרת סכין קולפים את שורש הסלרי וחותכים לרצועות דקיקות (הכי יעיל זה בעזרת מנדולינה אבל ממש לא חובה), ומוסיפים לקערה.
  6. בסמוך להגשה שוברים גס את האגוזים ומוסיפים לקערת הסלט.
  7. מפזרים מעל הסלט את המלח והפלפל.
  8. הכנת הרוטב: בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית, החומץ והמייפל.
  9. הרכבה: מוזגים את הרוטב על הסלט, מערבבים בתנועות ידיים קלות ומעבירים לצלחת הגשה.