רכיבים
לסלט:
2 צרור ראשד
הכי מעניין
1 פומלה
1 שורש סלרי
¾ כוס מיקס אגוזים
לרוטב:
¼ כוס שמן זית
2 כפות חומץ תפוחים
1 כפית מייפל
½ כפית מלח גס
½ כפית פלפל שחור

ראשד, פומלה והמון אגוזים. | צילום: נדב טל
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל170 מעלות, מפזרים את מיקס האגוזים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, קולים עד להזהבה ומשגיחים שלא נשרף, זמן הקלייה הוא כ־10-13 דקות.
- שוטפים ומייבשים היטב את הראשד.
- מפרידים את עלי הראשד מהגבעולים הגסים (הגבעולים הדקים אכילים) ומניחים בקערה.
- קולפים את הפומלה, מחלצים את בשר הפרי ומוסיפים לקערה.
- בעזרת סכין קולפים את שורש הסלרי וחותכים לרצועות דקיקות (הכי יעיל זה בעזרת מנדולינה אבל ממש לא חובה), ומוסיפים לקערה.
- בסמוך להגשה שוברים גס את האגוזים ומוסיפים לקערת הסלט.
- מפזרים מעל הסלט את המלח והפלפל.
- הכנת הרוטב: בקערית קטנה מערבבים את שמן הזית, החומץ והמייפל.
- הרכבה: מוזגים את הרוטב על הסלט, מערבבים בתנועות ידיים קלות ומעבירים לצלחת הגשה.