קרם מלבי וריבת תפוזעתר

מתכון לקינוח טבעוני ונטול גלוטן פשוט מאוד להכנה, בלי התפחות ובלי הפרדות

קרם מלבי וריבת תפוזעתר. | נדב טל

קרם מלבי וריבת תפוזעתר. | צילום: נדב טל

תוכן השמע עדיין בהכנה...

ריבת תפוזעתר

רכיבים

1 ק"ג תפוז בקליפה דקה

הכי מעניין

800 גרם סוכר

1 לימון שלם

5 גבעולי זעתר טרי

אופן ההכנה

  1. שוטפים ומייבשים היטב את התפוזים עם הקליפה.
  2. פורסים את התפוזים בשלמותם לפרוסות דקות ומחלצים את הגרעינים.
  3. בעזרת סכין מחוררים מספר חורים בלימון ומשאירים אותו בשלמותו.
  4. מעבירים לסיר את התפוזים, הלימון, הסוכר והזעתר ומבשלים על להבה קטנה בסבלנות (בערך שעתיים), ומערבבים מדי פעם בעדינות בעזרת כף עץ.
  5. חשוב שלאורך הבישול הלהבה תהיה נמוכה ובסיר יהיה בעבוע עדין מאוד.
  6. כאשר הריבה מוכנה נפטרים מהלימון ומעבירים לצנצנת מעוקרת.

* איך יודעים שהריבה מוכנה?
לקראת סוף הבישול מכניסים צלחת קטנה למקפיא לכמה דקות. כשמוציאים מהמקפיא מניחים עליה כפית מהנוזל, מחכים שנייה ומעבירים אצבע במרכז השלולית. אם נשאר ״שביל״ שמפריד את שלולית הריבה – הריבה מוכנה. אם הריבה נוזלית ו"השביל" נסגר ממשיכים לבשל עוד מספר דקות וחוזרים על בדיקת "השביל" באותו האופן (הצלחת חייבת להיות קרה).

מלבי

כ־6 מנות אישיות

רכיבים

400 גרם קרם קוקוס מעל 20% שומן

120 נוזל קוקוס (5-7% שומן) או חלב צמחי

80 גרם סוכר

40 גרם קורנפלור

¼ כוס מים

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן מבשלים את קרם הקוקוס, נוזל הקוקוס (או החלב) והסוכר עד שהתערובת חמימה.
  2. מערבבים בקערית קטנה את הקרונפלור והמים עד לקבלת נוזל סמיך מאוד ואחיד.
  3. כשהתערובת בסיר חמימה, מוסיפים אליה בהדרגה ותוך כדי ערבוב את תערובת הקורנפלור.
  4. ממשיכים לערבב תוך כדי בישול על להבה קטנה עד להסמכה – זה נמשך מספר דקות וחשוב להקפיד על בחישה איטית לאורך כל הבישול.
  5. המלבי מוכן כאשר המרקם של התערובת מזכיר דייסה.
  6. יוצקים את המלבי לכלי הגשה ומעבירם לצינון במקרר לכ־3 שעות לפחות.
  7. הרכבה: מניחים מעל המלבי שתיים־שלוש כפות ריבה ומעטרים בעלה זעתר.

י"ד באלול ה׳תשפ"ה07.09.2025 | 07:08

עודכן ב