מתכון לעגבנייה במילוי תאנה

מתכון לעגבנייה במילוי תאנה

עגבניה במילוי תאנה. | אפרת ליכטנשטט

עגבניה במילוי תאנה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

10 עגבניות גדולות

10 תאנים קטנות

למילוי

הכי מעניין

½ כוס בורגול (100 גרם) מושרה במים רותחים למשך 10 דקות

10-20 עלי בזיליקום קצוצים

6 תאנים מיובשות, קצוצות

2 כפות סילאן

1 כפית מלח

1/3 כוס פיסטוקים (50 גרם) קצוצים

גרידה מלימון אחד

1 פלפל חריף ירוק קטן קצוץ דק

1/3 כוס שמן זית

לרוטב

המיץ והתוכן מהעגבניות לאחר הריקון

3 כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

עלי בזיליקום

מלח לפי הטעם

להגשה: עלי בזיליקום

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור על מצב טורבו לטמפרטורה מקסימלית.
  2. חותכים פרוסה עבה מהצד של הגבעול ושומרים אותה בצד, היא תשמש בהמשך למכסה של העגבניות.
  3. מרוקנים את העגבניות לתבנית או סיר רחב ונמוך שמתאים לתנור ומערבבים עם שאר רכיבי הרוטב.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המילוי.
  5. ממלאים כל עגבנייה בכף־שתיים מהמילוי תוך הידוק לדפנות העגבנייה, ומניחים מעליה תאנה שלמה.
  6. מעבירים את העגבניות הממולאות לתבנית עם הרוטב, מניחים ביניהן את מכסי העגבניות ומזלפים מעט שמן זית.
  7. צולים את העגבניות ללא המכסה כ־30 דקות, עד שהעגבניות והתאנים משחימות.
  8. סוגרים את העגבניות עם המכסה, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.