מרכיבים
10 עגבניות גדולות
10 תאנים קטנות
למילוי
הכי מעניין
½ כוס בורגול (100 גרם) מושרה במים רותחים למשך 10 דקות
10-20 עלי בזיליקום קצוצים
6 תאנים מיובשות, קצוצות
2 כפות סילאן
1 כפית מלח
1/3 כוס פיסטוקים (50 גרם) קצוצים
גרידה מלימון אחד
1 פלפל חריף ירוק קטן קצוץ דק
1/3 כוס שמן זית
לרוטב
המיץ והתוכן מהעגבניות לאחר הריקון
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
עלי בזיליקום
מלח לפי הטעם
להגשה: עלי בזיליקום
אופן ההכנה
- מחממים את התנור על מצב טורבו לטמפרטורה מקסימלית.
- חותכים פרוסה עבה מהצד של הגבעול ושומרים אותה בצד, היא תשמש בהמשך למכסה של העגבניות.
- מרוקנים את העגבניות לתבנית או סיר רחב ונמוך שמתאים לתנור ומערבבים עם שאר רכיבי הרוטב.
- בקערה נפרדת מערבבים את חומרי המילוי.
- ממלאים כל עגבנייה בכף־שתיים מהמילוי תוך הידוק לדפנות העגבנייה, ומניחים מעליה תאנה שלמה.
- מעבירים את העגבניות הממולאות לתבנית עם הרוטב, מניחים ביניהן את מכסי העגבניות ומזלפים מעט שמן זית.
- צולים את העגבניות ללא המכסה כ־30 דקות, עד שהעגבניות והתאנים משחימות.
- סוגרים את העגבניות עם המכסה, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.