מרכיבים ל־2 חלות
מרכיבים
150 גרם (קופסה קטנה) אוכמניות
1 כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
הכי מעניין
¼ כוס (180 מ״ל) מים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
500 גרם קמח לחלה
¼ כוס (60 מ״ל) שמן
1 ביצה
½ כוס (120 מ"ל) מים (לפי הצורך)
1 כפית מלח
אופן ההכנה
- בסיר קטן שמים אוכמניות וסוכר ומבשלים כשתי דקות עד שהאוכמניות רכות, מועכים אותן עם כף, מעבירים לצלחת ומכניסים למקרר עד לצינון מוחלט.
- בקערת מיקסר שמים רבע כוס מים (את השאר מוסיפים בהמשך), שמרים וסוכר, מערבבים קלות וממתינים עשר דקות.
- מוסיפים לקערה את שאר החומרים, כולל האוכמניות כשהן קרות, מלבד המלח.
- מתחילים ללוש במיקסר עם וו לישה. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים מים (כל פעם קצת) עד שנוצר בצק גמיש, כל סוג של קמח זקוק לכמות מים אחרת.
- מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־10 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק, מוציאים מהקערה ולשים לצורת כדור.
- מעבירים את הכדור לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון, ומתפיחים כשעה-שעה וחצי במקום חמים עד להכפלת הנפח.
- מכינים תבנית עם נייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל־10 כדורים שווים (אפשר להיעזר במשקל) ומכסים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
- מכינים את הרצועות (ראו הוראות במתכון הראשון).
- קולעים קליעת חמש רצועות (חפשו ביוטיוב). חוזרים על הפעולה עם הרצועות הנוספות להכנת החלה השנייה.
- מסדרים את החלות זו לצד זו בתבנית.
- מכסים את החלות במגבת ומתפיחים 30־20 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל־190 מעלות טורבו.
- מברישים את החלות בביצה ואופים 24־18 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שהן שחומות ויפות.
* מקררים לגמרי את החלות לפני שפורסים אותן או מקפיאים.