מתכון לחלת אוכמניות

מתכון לחלת אוכמניות

חלת אוכמניות. | אפרת ליכטנשטט

חלת אוכמניות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים ל־2 חלות

מרכיבים

150 גרם (קופסה קטנה) אוכמניות

1 כף סוכר

1 כף שמרים יבשים

הכי מעניין

¼ כוס (180 מ״ל) מים

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

500 גרם קמח לחלה

¼ כוס (60 מ״ל) שמן

1 ביצה

½ כוס (120 מ"ל) מים (לפי הצורך)

1 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן שמים אוכמניות וסוכר ומבשלים כשתי דקות עד שהאוכמניות רכות, מועכים אותן עם כף, מעבירים לצלחת ומכניסים למקרר עד לצינון מוחלט.
  2. בקערת מיקסר שמים רבע כוס מים (את השאר מוסיפים בהמשך), שמרים וסוכר, מערבבים קלות וממתינים עשר דקות.
  3. מוסיפים לקערה את שאר החומרים, כולל האוכמניות כשהן קרות, מלבד המלח.
  4. מתחילים ללוש במיקסר עם וו לישה. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים מים (כל פעם קצת) עד שנוצר בצק גמיש, כל סוג של קמח זקוק לכמות מים אחרת.
  5. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־10 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק, מוציאים מהקערה ולשים לצורת כדור.
  6. מעבירים את הכדור לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון, ומתפיחים כשעה-שעה וחצי במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  7. מכינים תבנית עם נייר אפייה.
  8. מחלקים את הבצק ל־10 כדורים שווים (אפשר להיעזר במשקל) ומכסים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
  9. מכינים את הרצועות (ראו הוראות במתכון הראשון).
  10. קולעים קליעת חמש רצועות (חפשו ביוטיוב). חוזרים על הפעולה עם הרצועות הנוספות להכנת החלה השנייה.
  11. מסדרים את החלות זו לצד זו בתבנית.
  12. מכסים את החלות במגבת ומתפיחים 30־20 דקות נוספות.
  13. מחממים תנור ל־190 מעלות טורבו.
  14. מברישים את החלות בביצה ואופים 24־18 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שהן שחומות ויפות.

* מקררים לגמרי את החלות לפני שפורסים אותן או מקפיאים.