מתכון לחלת קפה

מתכון לחלת קפה

חלת קפה. | אפרת ליכטנשטט

חלת קפה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים ל–2 חלות

מרכיבים

3־2 כפיות נס קפה (תלוי ברמת החוזק שרוצים)

½ כוס (120 מ״ל) מים רותחים

¼ כוס (60 מ״ל) מים

הכי מעניין

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

500 גרם קמח לחלה

¼ כוס (60 מ״ל) שמן

1 ביצה

½ כוס (120 מ"ל) מים (לפי הצורך)

1 כפית מלח

לציפוי: שומשום

אופן ההכנה

  1. בוחשים מים רותחים עם נס קפה עד להמסה מוחלטת ומצננים.
  2. בקערת מיקסר שמים ¼ כוס מים, שמרים וסוכר, מערבבים קלות וממתינים עשר דקות.
  3. מוסיפים לקערה את שאר החומרים, כולל הקפה, מלבד המלח.
  4. מתחילים ללוש במיקסר עם וו לישה. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים מים (כל פעם קצת) עד שנוצר בצק גמיש, כל סוג של קמח זקוק לכמות מים אחרת.
  5. מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־10 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק, מוציאים מהקערה ולשים לצורת כדור.
  6. מעבירים את הכדור לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה-שעה וחצי במקום חמים עד להכפלת הנפח.
  7. מכינים תבנית עם נייר אפייה.
  8. על מגש נוסף מפזרים את השומשום.
  9. מחלקים את הבצק ל־12 כדורים שווים (אפשר להיעזר במשקל), ומכסים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
  10. מכינים את הרצועות: בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעלה ארוך ודק, ומגלגלים לגליל הדוק עד שהוא מגיע לאורך של 40־45 ס״מ*.
  11. מניחים 6 רצועות על משטח העבודה.
  12. מגלגלים 3 רצועות על נייר סופג רטוב במים ואז מגלגלים במגש עם השומשום לכיסוי מלא של הרצועה.
  13. קולעים קליעת 6 עגולה (פירוט בצילום) וחוזרים על הפעולה עם הרצועות הנוספות להכנת החלה השנייה.
  14. מסדרים את החלות זו לצד זו בתבנית.
  15. מכסים את החלות במגבת ומתפיחים 30־20 דקות נוספות.
  16. מחממים תנור ל־190 מעלות טורבו.
  17. מברישים את החלות בביצה ואופים 24־18 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שהן שחומות ויפות.

* מקררים לגמרי את החלות לפני שפורסים אותן או מקפיאים.