מרכיבים ל–2 חלות
מרכיבים
3־2 כפיות נס קפה (תלוי ברמת החוזק שרוצים)
½ כוס (120 מ״ל) מים רותחים
¼ כוס (60 מ״ל) מים
הכי מעניין
1 כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
500 גרם קמח לחלה
¼ כוס (60 מ״ל) שמן
1 ביצה
½ כוס (120 מ"ל) מים (לפי הצורך)
1 כפית מלח
לציפוי: שומשום
אופן ההכנה
- בוחשים מים רותחים עם נס קפה עד להמסה מוחלטת ומצננים.
- בקערת מיקסר שמים ¼ כוס מים, שמרים וסוכר, מערבבים קלות וממתינים עשר דקות.
- מוסיפים לקערה את שאר החומרים, כולל הקפה, מלבד המלח.
- מתחילים ללוש במיקסר עם וו לישה. אם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים מים (כל פעם קצת) עד שנוצר בצק גמיש, כל סוג של קמח זקוק לכמות מים אחרת.
- מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ־10 דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק, מוציאים מהקערה ולשים לצורת כדור.
- מעבירים את הכדור לקערה גדולה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה-שעה וחצי במקום חמים עד להכפלת הנפח.
- מכינים תבנית עם נייר אפייה.
- על מגש נוסף מפזרים את השומשום.
- מחלקים את הבצק ל־12 כדורים שווים (אפשר להיעזר במשקל), ומכסים במגבת לחה כדי שלא יתייבשו.
- מכינים את הרצועות: בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעלה ארוך ודק, ומגלגלים לגליל הדוק עד שהוא מגיע לאורך של 40־45 ס״מ*.
- מניחים 6 רצועות על משטח העבודה.
- מגלגלים 3 רצועות על נייר סופג רטוב במים ואז מגלגלים במגש עם השומשום לכיסוי מלא של הרצועה.
- קולעים קליעת 6 עגולה (פירוט בצילום) וחוזרים על הפעולה עם הרצועות הנוספות להכנת החלה השנייה.
- מסדרים את החלות זו לצד זו בתבנית.
- מכסים את החלות במגבת ומתפיחים 30־20 דקות נוספות.
- מחממים תנור ל־190 מעלות טורבו.
- מברישים את החלות בביצה ואופים 24־18 דקות (תלוי בתנור שלכם) עד שהן שחומות ויפות.
* מקררים לגמרי את החלות לפני שפורסים אותן או מקפיאים.