מרכיבים
1 כוס חיטה
½ כרוב סגול פרוס דק־דק במעבד מזון או במנדולינה
1 קולרבי חתוך לג׳וליאנים (גפרורים דקים)
הכי מעניין
1 תפוח ירוק חתוך לפרוסות דקות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
½ צרור בצל ירוק קצוץ
½ כוס גרעיני חמנית קלויים קלות על מחבת ללא שמן. אפשר להחליף לרבע כוס שומשום
לרוטב
4 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון עסיסי
2 שיני שום כתושות
1 כף סילאן או דבש
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
1 כף חומץ אורז או חומץ רגיל
אפשר להחליף באורז/בורגול/קינואה ולהתאים את אופן ההכנה בהתאם.
אופן ההכנה
- מבשלים את החיטה בסיר עם שפע מים רותחים וכפית מלח עד שהיא רכה ונגיסה (אך לא רכה מדי) במשך 30־40 דקות. מסננים מהמים ומזלפים עליה מעט שמן זית.
- מערבבים את כל חומרי הסלט.
- מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.
- טועמים ומוסיפים סויה ולימון לפי הצורך.