מתכון לסלט כרוב וחיטה חגיגי

אחד הסלטים האהובים והקבועים בכל ארוחה והפעם בגרסה וטעימה במיוחד

סלט כרוב וחיטה חגיגי. | אפרת ליכטנשטט

סלט כרוב וחיטה חגיגי. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1 כוס חיטה

½ כרוב סגול פרוס דק־דק במעבד מזון או במנדולינה

1 קולרבי חתוך לג׳וליאנים (גפרורים דקים)

הכי מעניין

1 תפוח ירוק חתוך לפרוסות דקות

1 צרור פטרוזיליה קצוצה

½ צרור בצל ירוק קצוץ

½ כוס גרעיני חמנית קלויים קלות על מחבת ללא שמן. אפשר להחליף לרבע כוס שומשום

לרוטב

4 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון עסיסי

2 שיני שום כתושות

1 כף סילאן או דבש

2 כפות רוטב סויה

1 כף שמן שומשום

1 כף חומץ אורז או חומץ רגיל

אפשר להחליף באורז/בורגול/קינואה ולהתאים את אופן ההכנה בהתאם.

אופן ההכנה

  1. מבשלים את החיטה בסיר עם שפע מים רותחים וכפית מלח עד שהיא רכה ונגיסה (אך לא רכה מדי) במשך 30־40 דקות. מסננים מהמים ומזלפים עליה מעט שמן זית.
  2. מערבבים את כל חומרי הסלט.
  3. מערבבים היטב את חומרי הרוטב ומוזגים על הסלט סמוך להגשה.
  4. טועמים ומוסיפים סויה ולימון לפי הצורך.