מתכון לשווארמה בתבנית

מתכון לשווארמה בתבנית | כשר

שווארמה בתבנית. | אפרת ליכטנשטט

שווארמה בתבנית. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית אינגליש קייק באורך 22 ס״מ

מרכיבים

1.2 ק"ג פרגיות

1 בצל לבן קטן קצוץ דק דק

הכי מעניין

למרינדה:

4 כפות שמן זית

3 כפות שטוחות תבלין שווארמה*

½1 כפיות מלח

½ כפית פלפל שחור

חופן פטרוזיליה קצוצה דק־דק

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־200 מעלות.
  2. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה מקומט ורטוב.
  3. מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה.
  4. מוסיפים את הפרגיות ומערבבים עד שהן מצופות היטב מכל הצדדים.
  5. מניחים את הפרגיות בתבנית בשכבות, ובין כל שכבה מפזרים בצל קצוץ.
  6. מועכים היטב את הפרגיות אחת לשנייה ומכניסים לתנור לא מכוסה.
  7. אופים 50 דקות ללא מכסה. אם ברשותכם מדחום לבשר – הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות כ־77 מעלות.
  8. נפטרים מהנוזלים שבתבנית לפני שמוציאים את השווארמה לקרש חיתוך.
  9. בעזרת סכין חדה חותכים את השווארמה דק דק.

מגישים בפיתה (אפשר גם בלי) עם סלט קצוץ, בצל־סומק וטחינה.

*להכנת תבלין שווארמה

(ללא מלח) בבית

2 כפיות כמון

2 כפיות כורכום

1 כפית קינמון טחון

1 כפית ג'ינג'ר טחון

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית שום גבישי טחון

1 כפית גרגירי כוסברה טחונים (לא חובה)

לבצל וסומק כמו בשווארמיות

1 בצל סגול או רגיל, חתוך לפרוסות דקיקות

1 כפית סומק

1 כף שמן זית

1 כפית חומץ בן יין

מעט מלח

  1. שמים את הבצל החתוך בקערה, ויוצקים מים רותחים.
  2. מחכים 2-3 דקות ומסננים את הנוזלים.
  3. מוסיפים סומק, מלח, שמן זית וחומץ.