לתבנית אינגליש קייק באורך 22 ס״מ
מרכיבים
1.2 ק"ג פרגיות
1 בצל לבן קטן קצוץ דק דק
הכי מעניין
למרינדה:
4 כפות שמן זית
3 כפות שטוחות תבלין שווארמה*
½1 כפיות מלח
½ כפית פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה דק־דק
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־200 מעלות.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה מקומט ורטוב.
- מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי המרינדה.
- מוסיפים את הפרגיות ומערבבים עד שהן מצופות היטב מכל הצדדים.
- מניחים את הפרגיות בתבנית בשכבות, ובין כל שכבה מפזרים בצל קצוץ.
- מועכים היטב את הפרגיות אחת לשנייה ומכניסים לתנור לא מכוסה.
- אופים 50 דקות ללא מכסה. אם ברשותכם מדחום לבשר – הטמפרטורה הפנימית צריכה להיות כ־77 מעלות.
- נפטרים מהנוזלים שבתבנית לפני שמוציאים את השווארמה לקרש חיתוך.
- בעזרת סכין חדה חותכים את השווארמה דק דק.
מגישים בפיתה (אפשר גם בלי) עם סלט קצוץ, בצל־סומק וטחינה.
*להכנת תבלין שווארמה
(ללא מלח) בבית
2 כפיות כמון
2 כפיות כורכום
1 כפית קינמון טחון
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1 כפית פלפל שחור טחון
1 כפית שום גבישי טחון
1 כפית גרגירי כוסברה טחונים (לא חובה)
לבצל וסומק כמו בשווארמיות
1 בצל סגול או רגיל, חתוך לפרוסות דקיקות
1 כפית סומק
1 כף שמן זית
1 כפית חומץ בן יין
מעט מלח
- שמים את הבצל החתוך בקערה, ויוצקים מים רותחים.
- מחכים 2-3 דקות ומסננים את הנוזלים.
- מוסיפים סומק, מלח, שמן זית וחומץ.
