מתכון למרק עגבניות ואורז

אני אוהבת להכין את המרקים האלה בכל חורף, ואוהבת במיוחד להגיש אותם לשולחן, לאסוף את המשפחה מסביב ולנצור רגע קסום, חוויה של בית ומשפחה, באווירה ובאנרגיות החורפיות שהופכות כל קערה לנחמה אמיתית.

מרק עגבניות ואורז. | אלינור רחמים

מרק עגבניות ואורז. | צילום: אלינור רחמים

תוכן השמע עדיין בהכנה...

רכיבים

3 גזרים

2 גבעולי סלרי

הכי מעניין

2 בצלים

5 שיני שום

3 כפות שמן

2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות

2 כפות סוכר

מלח ופלפל

½ כפית פפריקה

½ כוס מיץ לימון

½ כוס אורז

אופן ההכנה

  1. קוצצים דק את הסלרי, הבצל והשום.
  2. קולפים את הגזרים וחותכים לעיגולים דקים.
  3. מחממים 3 כפות שמן בסיר עמוק המתאים למרק, מוסיפים את הירקות ומאדים על אש בינונית.
  4. כשהירקות רכים מעט, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים במלח, פלפל, סוכר ופפריקה.
  5. מוסיפים מים עד לגובה ¾ הסיר ומביאים לרתיחה.
  6. מבשלים 30 דקות ומוסיפים את האורז ואת מיץ הלימון וממשיכים את הבישול עוד כ־20 דקות, עד שהאורז מתרכך ומסמיך את המרק.

למרק סמיך יותר, המשיכו את הבישול כדי לצמצם עוד קצת את הנוזלים, עד לקבלת המרקם הרצוי.

*

אם אתם פחות בעניין של האורז (אף שהמרק יוצא מושלם בדיוק כך, אז שווה לנסות), אפשר להמיר אותו בפסטה.