מתכון כרוב ממולא עם בשר ואורז

יש משהו בירק הצנוע הזה שמצליח לעשות טוב כמעט לכולם. הנה מתכון שיעזרו לכם להוציא את המקסימום מהכרוב

כרוב ממולא עם בשר ואורז. | עֹז תלם

כרוב ממולא עם בשר ואורז. | צילום: עֹז תלם

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מתכון הונגרי מסורתי מהבשלנית מלכה זוויסה

מרכיבים

1 ראש כרוב בגודל בינוני (1.3 ק"ג פלוס מינוס)

הכי מעניין

למילוי:

500 גרם בשר טחון

1/2 כוס אורז לבן, שטוף היטב ומסונן

1 בצל בגודל בינוני, קלוף ומגורר

2-3 שיני שום כתושות

כף פפריקה מתוקה

1 ביצה M או L

כפית גדושה מלח דק

לרוטב 1:

1 בצל בגודל בינוני, קלוף וקצוץ דק

שאריות הכרוב מהמילוי

2 כפות שמן זית

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

1 קופסה (400 גרם) עגבניות קצוצות משומרות

½ קופסה כרוב כבוש משומר

אופן ההכנה

  1. ריכוך הכרוב: בעזרת סכין קטנה חותכים סביב ליבת הכרוב כדי להסיר אותה ומרככים את העלים בעזרת אחת מהשיטות: שמים את הכרוב בסיר גדול, מוסיפים מים עד גובה הכרוב, מביאים לרתיחה ומבשלים 15-20 דקות או עד שהתרכך. נותנים לכרוב להתקרר. לחלופין אפשר לרכך גם בהקפאה:שמים את הכרוב השלם במקפיא למשך הלילה (12 שעות לפחות), מעבירים למקרר לכמה שעות וכשהעלים מפשירים אפשר לעבוד איתם.
  2. הכנת המילוי: מוסיפים לקערה את הבצל המגורר (אין צורך לסחוט) ואת שאר המרכיבים למילוי: שום, פפריקה, בשר, ביצה, אורז ומלח.
  3. מערבבים לתערובת אחידה ושומרים בצד בזמן שמסיימים את הכנת הכרוב והרוטב.
  4. הכנת הכרוב למילוי: כשהכרוב התקרר מפרידים את העלים מהראש, עד שמגיעים לעלים הפנימיים.

שומרים בצד את החלק הפנימי של הכרוב, ומסירים את הגבעולים העבים מהעלים שהפרדתם.

  1. הכנת הרוטב: קוצצים את כל שאריות הכרוב המבושל שהצטברו לכם.
  2. בסיר בגודל בינוני מחממים את שמן הזית.
  3. מוסיפים את הבצל וחצי מהכרוב הקצוץ ומטגנים אגב ערבוב 4-5 דקות עד שהבצל נראה שקוף.
  4. מוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות והסוכר ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, ממלאים את קופסת העגבניות במים, בוחשים היטב ומוסיפים לסיר.
  6. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית בזמן שמכינים את הממולאים.
  7. הרכבה: פורשׂים עלה מוכן אחד על משטח עבודה. לוקחים חופן מהמילוי ושמים בתחתית העלה, מקפלים את שולי העלה כלפי פנים ואז מגלגלים את הכרוב כדי ליצור את הממולא.
  8. מסדרים 6-7 ממולאים בסיר עם הרוטב ומעליהם מסדרים את הכרוב הכבוש ואת הכרוב הקצוץ שנשארו לכם. מעל שמים עוד 6-7 ממולאים, ומוסיפים מים כמעט עד גובה הממולאים.
  9. מביאים את הסיר לרתיחה, ואז מכסים את הסיר ומנמיכים ללהבה בינונית־נמוכה. מבשלים שעה או עד שהאורז בממולאים העליונים התבשל (חותכים אחד ומציצים פנימה).

* הממולאים נשמרים בקירור שבוע, אפשר גם לשמור במקפיא כחצי שנה.

12-14 ממולאים גדולים | ללא גלוטן | בשרי | 45 דקות עבודה, 6 שעות זמן כולל קירור