מתכון לטארט משמש וקרם שקדים

מתכון לטארט משמש וקרם שקדים

טארט משמש וקרם שקדים. | אפרת ליכטנשטט

טארט משמש וקרם שקדים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

(מתאים לתבנית בקוטר 24־22)

מרכיבים

קלתית

170 גרם קמח רגיל

הכי מעניין

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כף אבקת סוכר

120 מ"ל מים קרים מאוד (מהמקרר) + 1 כף חומץ תפוחים (לא משתמשים בהכול)

קרם שקדים

100 גרם שקדים פרוסים

100 גרם חמאה

50 גרם (רבע כוס) סוכר

רבע כפית מלח

1 ביצה

2 כפות קמח

8־10 משמשים שטופים, מגולענים

50 גרם שקדים פרוסים קלויים קלות על מחבת ללא שמן

אופן ההכנה

הכנת הקלתית

1. בכלי מזיגה קטן מערבבים את המים והחומץ.

2. במעבד מזון טוחנים קמח, חמאה ואבקת סוכר. מעבדים בפולסים קצרים לתערובת פירורית.

3. מוסיפים את המים עם החומץ, כף אחרי כף, רק עד שהפירורים הקטנים מתאחדים והופכים לגדולים. אין צורך להשתמש בכל המים, מספיק 2־3 כפות.

4. מעבירים את הבצק לשיש ויוצרים שני כדורים. שמים אותם בשקית ניילון ומועכים כל אחד מהם לדיסקית.

5. מקררים כשעתיים או לילה שלם (האמיצים יכולים לרדד מיד בחדר קר, לשים בתבנית, דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומעבירים למקפיא).

6. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.

7. מוציאים את הדיסקית למשטח ועליו נייר אפייה מקומח, ומתחילים לרדד בעדינות, כאשר מסובבים את הבצק בין רידוד לרידוד כדי שלא יידבק ומוסיפים קמח אם יש צורך. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כחצי ס"מ ומעבירים אותו לתבנית הטארט בעזרת נייר אפייה (אפשר לשמור את הקלתית השנייה במקפיא עד שלושה חודשים או להשאיר אותה כבצק במקפיא).

8. מניחים את הבצק בעדינות, מכסים את כל התבנית וסותמים חורים – אם נוצרו.

9. מניחים בתוך הקלתית נייר אפייה מקומט וממלאים בשעועית יבשה (המטרה היא שהבצק יישאר שטוח ולא יתרומם) ואופים 10 דקות. לאחר מכן מוציאים את הנייר עם השעועית (בזהירות) ואופים עוד 8 דקות עד שהקלתית זהובה ובהירה.

10. מצננים לטמפרטורת החדר.

קרם שקדים, הרכבה ואפייה

1. במעבד מזון שמים שקדים, חמאה וסוכר ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים ביצה, מלח וקמח ומעבדים לקרם חלק.

2. ממלאים את הקלתית בקרם שקדים ומיישרים לשכבה אחידה.

3. מניחים את המשמשים במעגל בתוך הטארט ומפזרים עליהם שקדים.

4. אופים בתנור בחום של 180 מעלות 25־35 דקות או עד שהבצק משחים והמשמשים רכים.

5. אם רוצים מוהלים כף ריבת משמש בכף מים רותחים ומברישים את המשמשים.

שומרים עטוף היטב בקירור עד שלושה ימים.