מרכיבים (כ־40 עוגיות)
לבצק
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
1 כוס (110 גרם) קמח שקדים
100 גרם אבקת סוכר
¼ כפית מלח
½ כוס + כף (130 מ״ל) שמן זית
1 ביצה
לגנאש
150 גרם שוקולד לבן קצוץ
1/3 כוס (75 מ"ל) שמנת מתוקה
¼ כוס (60 מ״ל) שמן זית עדין
אופן ההכנה
1. מתחילים מהכנת הגנאש, שצריך להתקרר: שמים את השוקולד הקצוץ בקערה. בקלחת קטנה מביאים את השמנת לסף רתיחה ומוזגים אותה על השוקולד. ממתינים כדקה ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן ובוחשים שוב. מעבירים לשקית זילוף בעלת צנתר עגול ומצננים במקרר כשעתיים (אם מצננים זמן ארוך יותר, הוציאו את הגנאש מהמקרר חצי שעה לפני השימוש).
2. לעוגיות: שמים קמח, קמח שקדים, סוכר ומלח במעבד מזון ומערבבים קצרות. מוסיפים את השמן והביצה ומעבדים לבצק. אם הבצק נשאר פירורי נסו לתפוס ממנו גוש – אם הוא יכול להתאחד לכדור אז הוא מוכן, אם הוא עדיין מתפורר הוסיפו כף שמן.
3. מעבירים את הבצק למשטח העבודה ולשים לכדור. מחלקים את הכדור לשני חלקים ואת החלק הראשון שמים במרכז נייר אפייה. משטחים אותו מעט ומניחים עוד נייר אפייה מעליו. בעזרת מערוך מרדדים לעלה דק בעובי 2־3 מ״מ. חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.
4. מצננים את הבצק במקרר (אפשר להיעזר בתבנית הפוכה או בקרש חיתוך גדול) כשעה. כשהבצק קר קורצים ממנו עוגיות, כשלמחצית מהן קורצים גם חור במרכז.
5. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות במשך 9־11 דקות. שמרו על העוגיות היטב כי הן צריכות להישאר בהירות.
6. הרכבה: מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת על כל העוגיות עם החור במרכז. כשהגנאש בטמפרטורה נוחה לזילוף מזלפים כפית על כל עוגייה וסוגרים בעוגייה עם חור. מצלמים ומעלים תמונה לאינסטגרם.
7. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים, ובקיץ במקרר.