מרכיבים לשתי עוגות (הערה שלי: לי הבצק הספיק ל-3)
בצק
½3 כוסות (500 גרם) קמח
1 כף שמרים יבשים או חצי קוביית "שמרית"
½ כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם חמאה (אני השתמשתי ב־80 מ״ל שמן)
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב פושר
2 ביצים בינוניות
½ כפית מלח
חבילה וחצי של שוקולד חלב (לכל עוגה, כלומר 3 חבילות לשתי העוגות)
מלית קוקוס
(הכמות מספיקה ל־2־3 עוגות)
1 כוס חלב
¾ כוס סוכר
40 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
200 גרם (חבילה גדולה) שבבי קוקוס
הכי מעניין
ציפוי
1 ביצה טרופה עם כף מים
אופן ההכנה
1. בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
2. מוסיפים חמאה וביצים ומתחילים לערבל בעזרת וו לישה.
3. מוסיפים את החלב בהדרגה ומשנים מדי פעם את מהירות הלישה כדי שהבצק יתאחד. מוסיפים את כל החלב ואם יש צורך (הבצק עדיין יבש) מוסיפים עוד כף או שתיים.
4. לשים במהירות נמוכה עשר דקות ומעבירים את הבצק למשטח העבודה.
5. לשים לצורת כדור, מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים (אפשר גם להתפיח לילה במקרר).
6. בזמן הזה מכינים את המילוי: בסיר קטן מרתיחים כוס חלב עם ¾ כוס סוכר, כשהסוכר נמס מנמיכים את האש, מוסיפים חמאה ותמצית וניל, ולאחר שהחמאה נמסה מכבים את האש ומוסיפים את הקוקוס.
7. מערבבים טוב ומעבירים לקערה. חשוב מאוד לצנן לפני השימוש ולכן אם המלית שלכם עוד חמה כשהבצק מוכן העבירו אותה לתבנית שטוחה וצננו במקרר.
טיפ: מכל שאריות הבצק הצלחתי להכין עוד תבנית של שבלולי קינמון. תלוי כמה דק אתם מרדדים את הבצק

צמת שמרים עם שוקולד וקוקוס. | צילום: אפרת ליכטנשטט
הרכבה
1. אחרי שעה מעבירים את הבצק למשטח העבודה ומועכים אותו להוצאת האוויר. מחלקים את הבצק לשני חלקים. (בשלב הזה אני ממש ממליצה להיכנס לפוסט המפורט והמלא בתמונות בבלוג של רות).
2. מרדדים מחצית מהבצק על משטח מקומח קלות (ומקמחים מעט גם מעל הבצק כדי שלא יידבק למערוך). רוחב המלבן צריך להיות טיפה פחות מרוחב 3 חבילות שוקולד ובאורך חבילה וחצי של שוקולד + 10 ס״מ שישמשו לסגירת צידי הרולדה (הכי נוח להניח את השוקולד על הבצק ולראות).
3. ברגע שרידדנו לגודל המתאים מעבירים את הבצק לתבנית שטוחה, מרופדת בנייר אפייה. אני אוהבת לחתוך את השוליים מסביב ולהשתמש בבצק שנשאר.
כשמגיעים לגודל הרצוי מסמנים בעדינות את גבולות המילוי וחותכים את הפינות שלא משתמשים בהן.
4. מורחים שכבה נדיבה של מלית הקוקוס בגבולות המילוי שסימנתם, בגובה סנטימטר.
5. מניחים מעל טבלה וחצי של שוקולד, וחותכים משני הצדדים רצועות אלכסוניות ברוחב 2 ס״מ, שישמשו אותנו לקליעה.
6. מקפלים את קצות הבצק משני צידי המלית, לסגירת הפינות, וקולעים רצועה מימין ורצועה משמאל בצורת X, מעל השוקולד. מומלץ למתוח מעט את הבצק כשמקפלים, כדי שיהיה בשכבה דקה.
7. כשהצמה מוכנה מכסים אותה במגבת או בניילון ומדליקים תנור ל־180 מעלות טורבו. את הצמה אפשר להניח כחצי שעה סמוך לתנור להתפחה שנייה.
8. מברישים את הצמה בביצה הטרופה ואופים כ־25־30 דקות או עד שהצמה שחומה וריחנית. אם התנור שלכם לא אופה בצורה אחידה מומלץ לסובב את התבנית באמצע האפייה.
9. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.