מתכון לגאלט ענבים

פאי כפרי נהדר שמתאים למי שקצת חושש מעיצוב מסודר ומהתעסקות עם בצק. פשוט מקפלים את הבצק על המילוי בשיטת ״מה שיוצא אני מרוצה״ ואפילו לא צריך תבנית של פאי!

גאלט ענבים. | אפרת ליכטנשטט

גאלט ענבים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
לבצק פריך
140 גרם (1 כוס) קמח (אפשר להחליף חצי מהכמות בקמח כוסמין)
75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות סוכר
1/3 כפית מלח
1 חלמון
1־2 כפות מים קרים
1 חלבון להברשה של הבצק

למילוי
400 גרם ענבים
1 תפוח מקולף וחתוך לקוביות קטנות
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
גרידת לימון
½ כפית קינמון
קורט אגוז מוסקט מגורר
¼ כפית מלח
2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה
1. שמים את כל חומרי המילוי בקערה, מועכים ומקווצ׳צ׳ים מעט את הענבים ומערבבים היטב.
2. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח, חמאה, סוכר ומלח ומעבדים כדקה עד שנוצרים פירורים דקים.
3. מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד כמה שניות עד שהבצק מתאחד לצורת כדור. אם יש צורך מוסיפים גם 1־2 כפות מים.
4. מעבירים את הבצק לשקית ניילון ומשטחים לצורת דיסקית.
5. מקררים במקרר כשעה ומחממים תנור ל־180 מעלות.
6. הרכבה: על משטח מקומח מאוד מרדדים את הבצק לצורת עיגול גדול בעובי 4־5 מ״מ. כדאי לסובב את הבצק אחרי כל רידוד כדי שלא יידבק לשיש ולהוסיף קמח לפי הצורך.
7. מעבירים את העלה הגדול לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אם רוצים ליצור גאלט חתיך עם קצוות ישרים אפשר לחתוך את השוליים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חד, אבל ממש לא חייבים.
8. מניחים את המילוי במרכז הבצק, כשמשאירים שוליים נקיים לקיפול של כ־4־5 ס״מ.
9. מקפלים את שולי הבצק על הענבים ומתקדמים בצורה סיבובית, מהדקים את הבצק כדי שלא ייפתח.
10. מורחים את שולי הבצק בחלבון ואופים כ־25־35 דקות, עד שהבצק שחום והענבים רכים.
11. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם אבקת סוכר וגלידת וניל. שומרים במקרר עד שלושה ימים.

הכי מעניין