מתכון לריבועי חמאת בוטנים

ריבועים חמודים וקטנים שאי אפשר להפסיק לנשנש! תרגישו חופשי להיות יצירתיים עם הקישוטים

ריבועי חמאת בוטנים . | אפרת ליכטנשטט

ריבועי חמאת בוטנים . | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (לתבנית בגודל 25*25 ס״מ)

90 מ"ל (שליש כוס + 1 כף) שמן

¾ כוס חמאת בוטנים חלקה

הכי מעניין

3 כפות חלב או מים

3 ביצים

1 כוס סוכר חום

2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

חטיפי חמאת בוטנים לקישוט (אפשר גם בייגלה, שוקולד צ׳יפס, חתיכות שוקולד חלב, בוטנים

קצוצים ועוד)

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערה קטנה טורפים היטב שמן, חמאת בוטנים וחלב או מים לקרם חלק.
  3. בקערה גדולה נוספת טורפים היטב את הביצים והסוכר לבלילה אחידה. מוסיפים לבלילה את תכולת הקערה הראשונה וטורפים היטב.
  4. מניחים מסננת מעל הקערה הגדולה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים בעזרת כף עץ, בשלב הזה הבלילה הופכת לסמיכה ומעט דביקה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים היטב בעזרת גב כף עץ שהרטבתם במים.
  6. מקשטים בחטיפי חמאת בוטנים ואופים כ־17־20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. הימנעו מאפיית יתר כדי לא לייבש את העוגה.
  7. מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים קטנים קטנים (עוד יותר קטנים). מחביאים היטב בקופסה אטומה.