מרכיבים (לתבנית בגודל 25*25 ס״מ)
90 מ"ל (שליש כוס + 1 כף) שמן
¾ כוס חמאת בוטנים חלקה
הכי מעניין
3 כפות חלב או מים
3 ביצים
1 כוס סוכר חום
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
חטיפי חמאת בוטנים לקישוט (אפשר גם בייגלה, שוקולד צ׳יפס, חתיכות שוקולד חלב, בוטנים
קצוצים ועוד)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו, משמנים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- בקערה קטנה טורפים היטב שמן, חמאת בוטנים וחלב או מים לקרם חלק.
- בקערה גדולה נוספת טורפים היטב את הביצים והסוכר לבלילה אחידה. מוסיפים לבלילה את תכולת הקערה הראשונה וטורפים היטב.
- מניחים מסננת מעל הקערה הגדולה ומנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח. מערבבים בעזרת כף עץ, בשלב הזה הבלילה הופכת לסמיכה ומעט דביקה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ומשטחים היטב בעזרת גב כף עץ שהרטבתם במים.
- מקשטים בחטיפי חמאת בוטנים ואופים כ־17־20 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. הימנעו מאפיית יתר כדי לא לייבש את העוגה.
- מצננים לחלוטין וחותכים לריבועים קטנים קטנים (עוד יותר קטנים). מחביאים היטב בקופסה אטומה.