מתכון לעוגת משמשים של סבתא רחל

לפני ארבע שנים פורסמה בקבוצת הווטסאפ המשפחתית המורחבת, תמונה של עוגה עם הכיתוב ״עוגת המשמשים של סבתא רחל״. אני בטוחה שכל בני המשפחה נאנחו באותה השנייה, כל כך הרבה געגועים ורגשות בתמונה אחת של עוגה

עוגת משמשים. | אפרת ליכטנשטט

עוגת משמשים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לפני ארבע שנים פורסמה בקבוצת הווטסאפ המשפחתית המורחבת (המונה רק 31 משתתפים!) תמונה של עוגה עם הכיתוב ״עוגת המשמשים של סבתא רחל״. אני בטוחה שכל בני המשפחה נאנחו באותה השנייה, כל כך הרבה געגועים ורגשות בתמונה אחת של עוגה. לא בכל שנה אני מספיקה להכין אותה, עונת המשמשים קצרה וכדי להספיק לפרסם את המתכון אני צריכה להכין אותה עם ראשוני המשמשים המגיעים לחנויות. השנה הספקתי ואני מביאה את המתכון המקורי והמופלא של סבתא שלי ז״ל, כמעט ללא שינויים (החלפתי את המרגרינה בחמאה והוספתי רבע כפית מלח). אני בטוחה שגם לכם יש עוגת פירות ומרנג שסבתא שלכם הייתה מכינה, ואם תכינו את זו אני בטוחה שחיוך של נוסטלגיה יהיה נסוך על פניכם זמן רב.

עוגת משמשים של סבתא רחל | אפרת ליכטנשטט

עוגת משמשים של סבתא רחל | צילום: אפרת ליכטנשטט

מרכיבים
100 גרם חמאה רכה (אך לא נוזלית)
¾ כוס + 3 כפות סוכר
¼ כפית מלח
3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
2 כפות מים
2 כפיות תמצית וניל
½1 כוסות קמח
½1 כפיות אבקת אפייה
½ ק"ג משמשים חצויים ומגולענים

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 24 ס״מ או 20*30 ס״מ.
2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החמאה והסוכר ומקציפים לקרם חלק. מדי פעם עוצרים ובעזרת מרית מקפלים פנימה את כל התערובת שנדבקה לשולי הקערה.
3. מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ולאחר מכן את המים והווניל, וטורפים לקרם חלק ואוורירי.
4. בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים למיקסר בהדרגה במהירות נמוכה. מסיימים את הערבוב עם מרית.
5. משטחים את הבצק הרך על תחתית התבנית וגם על הדפנות ומסדרים את המשמשים על התחתית.
6. אופים כ־40 דקות עד שהבצק מזהיב.
7. רגע לפני שמוציאים מהתנור, מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר נקייה, ומוסיפים 3 כפות סוכר בהדרגה. מקציפים שלוש דקות למרנג מבריק ויציב ומורחים אותו על העוגה בצורה חופשית (סבתא שלי הייתה יוצרת דוגמת גלים).
8. אופים 15־20 דקות נוספות עד שהמרנג מזהיב.
9. שומרים בטמפרטורת החדר עד 24 שעות ומעבר לכך במקרר.

הכי מעניין