מתכון לצמת בצק עלים במילוי חבילת שוקולד

עוטפים חבילת שוקולד שלמה בבצק וזוללים באותה מהירות שבה מכינים. גימיק אהוב שתמיד כיף להכין

צמת בצק עלים במילוי חבילת שוקולד. | אפרת ליכטנשטט

צמת בצק עלים במילוי חבילת שוקולד. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

1/3 חבילת בצק עלים (כ־100 גרם)

1 חבילת שוקולד חלב/מריר/לבן (100 גרם)

2 כפות ממרח פיסטוק או חמאת בוטנים

הכי מעניין

1 ביצה טרופה להברשה

אבקת סוכר להגשה

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  2. חותכים את הבצק כך שיהיה ארוך ב־4 ס"מ יותר מחפיסת השוקולד, ופי 3 מרוחבה.
  3. מניחים את הבצק על נייר אפייה.
  4. מורחים לאורך, במרכז הבצק, ממרח פיסטוק או חמאת בוטנים.
  5. מניחים את השוקולד במרכז הבצק לאורך.
  6. מימין ומשמאל חותכים פסים ברוחב 2 ס״מ, ואיתם נכסה את הבצק.
  7. מקפלים את הבצק מלמעלה ומלמטה מעל חפיסת השוקולד.
  8. קולעים צמה: מהפסים שיצרנו בצידי החפיסה מקפלים לסירוגין – פס מימין ופס משמאל זה על זה.
  9. מברישים בביצה טרופה.
  10. אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבצק משחים מעט.
  11. מצננים לחלוטין לפני שמפזרים אבקת סוכר וחותכים.
  12. שומרים בטמפרטורת החדר (כדי שהשוקולד לא יתקשה).