מרכיבים
1/3 חבילת בצק עלים (כ־100 גרם)
1 חבילת שוקולד חלב/מריר/לבן (100 גרם)
2 כפות ממרח פיסטוק או חמאת בוטנים
הכי מעניין
1 ביצה טרופה להברשה
אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות.
 - חותכים את הבצק כך שיהיה ארוך ב־4 ס"מ יותר מחפיסת השוקולד, ופי 3 מרוחבה.
 - מניחים את הבצק על נייר אפייה.
 - מורחים לאורך, במרכז הבצק, ממרח פיסטוק או חמאת בוטנים.
 - מניחים את השוקולד במרכז הבצק לאורך.
 - מימין ומשמאל חותכים פסים ברוחב 2 ס״מ, ואיתם נכסה את הבצק.
 - מקפלים את הבצק מלמעלה ומלמטה מעל חפיסת השוקולד.
 - קולעים צמה: מהפסים שיצרנו בצידי החפיסה מקפלים לסירוגין – פס מימין ופס משמאל זה על זה.
 - מברישים בביצה טרופה.
 - אופים במשך 20-25 דקות או עד שהבצק משחים מעט.
 - מצננים לחלוטין לפני שמפזרים אבקת סוכר וחותכים.
 - שומרים בטמפרטורת החדר (כדי שהשוקולד לא יתקשה).
 
