שושני גבינה וקינמון

מתכון לשושני גבינה וקינמון, אוהבי השמרים, זה המתכון עבורכם

שושני גבינה וקינמון. | אפרת ליכטנשטט

שושני גבינה וקינמון. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
לבצק שמרים
500 גרם (½3 כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
2 ביצים L
125 מ"ל (½ כוס) חלב
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח

למלית גבינה וקינמון
500 גרם (2 מכלים) גבינת ריקוטה 5% שומן
60 גרם (¼ כוס דחוסה) סוכר חום כהה
1 ביצה L
½ כפית תמצית וניל
1 כף קינמון טחון
קורט מלח
15 גרם (3 כפיות) קורנפלור
ביצה טרופה לזיגוג
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה
1. בצק שמרים: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, חלב, וניל ומלח ולשים במשך 10־12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
2. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מלית גבינה וקינמון: בקערה בינונית שמים גבינה, סוכר חום, ביצה, וניל, קינמון, מלח וקורנפלור ומערבבים לערובת אחידה.
4. הכנת העוגה: מחלקים את הבצק התפוח ל־2 חלקים.
5. מרדדים כל חלק על משטח מקומח קלות למלבן בעובי של כ־½ ס"מ ומורחים חצי מכמות המלית בשכבה אחידה.
6. מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים ברוחב
5־6 ס"מ.
7. מניחים את שושני הבצק בתבנית עם רווחים של כ־1 ס"מ בין שושנה לשושנה. חוזרים על הפעולה של החלק השני של הבצק וממלאים את התבנית.
8. מכסים את העוגה במגבת לחה ומניחים לה לתפוח במשך כשעה במקום חמים, עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה והשושנים ממלאות את התבנית בצורה יפה ואחידה.
9. מחממים תנור ל־170 מעלות.
10. מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות.
11. אופים במשך 30־40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והשושנים מתייצבות.
12. מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים. העוגה במיטבה ביום ההכנה, אבל אפשר להקפיא אותה עטופה היטב עד שבועיים. מומלץ לחמם לפני ההגשה.

הכי מעניין