מרכיבים
לשכבות העוגה
120 גרם שוקולד מריר 56%
¼ כוס (50 גרם) + 2 כפות (25 גרם) סוכר
6 ביצים בגודל L בטמפרטורת החדר
למלית הקצפת
1.5 מכלים (375 מ"ל) שמנת מתוקה
3 כפות (30 גרם) אבקת סוכר מנופה
2 כפות (20 גרם) אינסטנט פודינג וניל
לציפוי ועיטור
50 מ"ל שמנת מתוקה
50 גרם שוקולד מריר
תלתלי שוקולד
הכי מעניין

עוגת שכבות שוקולד וקצפת לפסח. | צילום: אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־175 מעלות. משמנים מעט תבנית תנור (40X30 ס"מ) ומצמידים אליה נייר אפייה. משמנים גם את נייר האפייה בחלקו העליון.
2. במיקרוגל או על גבי בן־מארי ממיסים בעדינות את השוקולד. מערבבים היטב עד להמסה מלאה. מצננים.
3. מפרידים את הביצים לחלמונים ולחלבונים. בקערת המיקסר ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים יחד עם ¼ כוס סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ־5 דקות.
4. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים במהירות בינונית עד להטמעה. במידת הצורך מוודאים בעזרת מרית כי התערובת אחידה.
5. מעבירים את תערובת החלמונים לקערה גדולה ונקייה. שוטפים ומנגבים היטב את קערת המיקסר ובלון ההקצפה.
6. מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (שתי כפות) וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
7. מעבירים כרבע מקצף החלבונים לקערת החלמונים והשוקולד ומקפלים היטב.
8. מעבירים את יתר קצף החלבונים ומקפלים בעדינות רק עד להטמעה.
9. מעבירים את הבלילה לתבנית המרופדת בנייר אפייה, ובעזרת מרית מיישרים אותה כך שתכסה את התבנית באופן אחיד.
10. אופים כ־16־18 דקות. מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת מטבח נקייה. מצננים לחלוטין.
אופן ההרכבה
1. בעזרת גלגלת או סכין משוננת מסירים את השוליים המיותרים מהעוגה. חותכים לאורך 5 רצועות אחידות בגודלן (כ־7־8 ס"מ רוחב כל רצועה).
2. מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר והאינסטנט פודינג לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1 ס"מ.
3. מעבירים רצועה אחת מהעוגה לצלחת הגשה (כדי להפריד בקלות את העוגה מנייר האפייה מעבירים סכין או מרית בין העוגה לנייר). מזלפים על הרצועה באופן אחיד את הקצפת בעיגולים קטנים.
4. מכסים ברצועת עוגה נוספת. מזלפים שוב את הקצפת. ממשיכים באותו האופן עד ליצירת 4 שכבות קצפת.
5. סוגרים ברצועת העוגה האחרונה. מעבירים לקירור להתייצבות עד להגשה.
6. לפני ההגשה ממיסים יחד שמנת ושוקולד מריר, מערבבים היטב ומצננים מעט.
7. בעזרת מרית מורחים בשכבה אחידה על גבי שכבת הבצק העליונה. מפזרים תלתלי שוקולד, מקשטים בפירות ופרחים ומגישים. העוגה נשמרת עד 4 ימים בקירור.