טארט טאטן בננות ואוכמניות

פעם הראשונה שטעמתי לפני כמה שנים טארט טאטן בננות, נשימתי פשוט נעתקה מרוב שזה היה טעים (זה קורה לי לעיתים קרובות עם קינוחים). מי חשב שבננות מקורמלות יכולות להיות כל כך טעימות?

טארט טאטן בננות ואוכמניות. | אפרת ליכטנשטט

טארט טאטן בננות ואוכמניות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

אז אם עוד לא טעמתם את השילוב הזה, אני ממליצה לכם להפשיל שרוולים ולהיכנס למטבח, כי זה פשוט אחד הקינוחים הטעימים שתכינו.

לבצק פריך

250 גרם קמח

הכי מעניין

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

קורט מלח

50 גרם אבקת סוכר

2 חלמונים

2 כפות מים קרים או חלב

למילוי

1/3 כוס סוכר

20 גרם חמאה חתוכה לקוביות

קמצוץ מלח

3־4 בננות מקולפות וחתוכות לחתיכות באורך 3־4 ס״מ

חופן אוכמניות (אפשר להחליף בחתיכות תותים קשים)

טיפ: אם נשארות לכם שאריות מהבצק, זו הזדמנות מעולה להשתמש באוסף קורצני העוגיות שלכם. אופים את העוגיות בטמפ׳ של 180 מעלות כ–12 דקות, עד שהן מזהיבות.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
  2. מכינים את הבצק: במעבד מזון שמים קמח, חמאה, מלח וסוכר ומעבדים קצרות לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים והחלב ומעבדים לבצק גושי.
  3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים כדור. מקמחים היטב את הכדור ואת המערוך ומרדדים לעלה בעובי 5־7 מ״מ.
  4. מניחים את המחבת על הבצק ומסמנים עיגול לפי הקוטר העליון של המחבת. מעבירים את העלה למקרר על קרש חיתוך גדול או על תבנית.
  5. מכינים את המילוי: במחבת שמים את הסוכר ומפזרים אותו לשכבה אחידה. מחממים את הסוכר עד שהוא נמס והופך לקרמל בהיר (לא מערבבים בהתחלה).
  6. מוסיפים את החמאה והמלח ומערבבים על־ידי ניעור קל של המחבת. מורידים מהאש ומסדרים את הבננות על הקרמל בצורה דחוסה. את האוכמניות מפזרים ברווחים הנוצרים.
  7. הרכבה: מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים אותו על הבננות. את קצוות הבצק דוחפים פנימה לצידי המחבת בעדינות. חותכים 2־3 חתכים עדינים בבצק כדי שיהיה לאוויר פתח יציאה.
  8. אופים כ־35־40 דקות או עד שהבצק זהוב ומעט שחום בצדדים.
  9. אחרי שהמחבת מתקררת מעט מניחים עליה צלחת והופכים את המאפה. מגישים חם והמהדרין יגישו עם כדור של גלידת וניל.