טארט טאטן אגסים ורוקפור

אגס הוא אחד הפירות המתאימים והנפלאים ביותר לבישול, והמרקם שלו בעוגות פשוט מושלם. השילוב עם גבינת רוקפור ואגוזים יוצר טוויסט מלוח ומפתיע בעלילה, ויחד עם הסידור המרהיב של האגסים, יש לכם קינוח מנצח.

טארט טאטן אגסים ורוקפור. | אפרת ליכטנשטט

טארט טאטן אגסים ורוקפור. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים (לתבנית נמוכה בקוטר 24 ס״מ)

5־6 אגסים קשים מאוד

3 כפות סוכר חום דמררה

50 גרם חמאה חתוכה לקוביות

הכי מעניין

2 כפות חומץ שרי או תפוחים

½ כוס פקאנים קצוצים גס

1 כפית עלי טימין טריים (רק העלים, ללא הענפים)

50 גרם גבינת רוקפור (או יותר, תלוי כמה אתם אוהבים רוקפור ואפשר גם גבינת עיזים או גבינה אחרת לטעמכם)

ריבוע של בצק עלים חמאה מופשר, בגודל התבנית

אופן ההכנה

  1. מניחים את התבנית על הבצק וחותכים אותו לגודל התבנית.
  2. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו ומכינים תבנית נמוכה מרופדת בנייר אפייה.
  3. מקלפים את האגסים, חותכים כל אגס לחצי ומגלענים אותם. כל חצי אגס פורסים ל־3 פרוסות ומניחים לייבוש על מגבת נייר.
  4. במחבת בינונית מחממים סוכר וחמאה עד שהם מתאחדים והופכים לקרמל בהיר ואחיד. מוסיפים את החומץ ומערבבים היטב.
  5. מעבירים את הקרמל לתבנית עם נייר האפייה ומורחים אותו על כל התבנית.
  6. מסדרים את האגסים מסביב, מתחילים מהעיגול החיצוני ועוברים לפנימי, ויוצרים חפיפה קלה בין האגסים כיוון שהם מצטמקים באפייה.
  7. מפזרים על האגסים את האגוזים, הרוקפור והטימין.
  8. מניחים מעל את הבצק, דוחפים את קצוות הבצק לצידי התבנית ומהדקים פנימה. חותכים 2־3 חתכים עדינים בבצק כדי שיהיה לאוויר החם פתח יציאה.
  9. אופים כ־35 דקות או עד שהבצק מזהיב ומתייצב.
  10. אחרי שהתבנית מתקררת מעט מניחים עליה צלחת והופכים את המאפה. מקשטים בענף טימין ומגישים חם או בטמפרטורת החד