לתבנית בקוטר 22 ס"מ
מרכיבים
לתחתית
הכי מעניין
150 גרם ביסקוויטים או עוגיות חמאה
70-100 גרם חמאה מומסת (תלוי בשומניות העוגיות שבהן אתם משתמשים. בשביל פתי בר תשתמשו ב־100 גרם חמאה)
למלית
80 גרם שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר
½ כפית מלח
500 גרם גבינה לבנה 9%
220 גרם גבינת שמנת טבעית 30%
200 גרם שמנת חמוצה 28% שומן
1 כפית מחית וניל
200 גרם סוכר לבן
5 ביצים גודל L
*יש להוציא מראש את כל המרכיבים מהמקרר כדי שלא יהיו קרים מדי
לציפוי
200 גרם שמנת חמוצה 28%
1 כף תמצית וניל או כפית מחית וניל
2 כפות סוכר
אופן ההכנה
- הכנת התחתית: טוחנים את העוגיות, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
- משמנים את התבנית ומהדקים את תערובת העוגיות לתחתית, אפשר להיעזר בתחתית כוס, ומכניסים למקפיא.
- הכנת המלית: מחממים תנור ל־140 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית חסינת חום עם מים חמים ליצירת אדים.
- בסיר קטן מחממים מעט את השמנת, מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד ומלח עד שהשוקולד נמס ומניחים לצינון.
- בקערה גדולה שמים את כל הגבינות, הסוכר, הווניל והביצים ובוחשים היטב.
- מוסיפים את תערובת השוקולד ובוחשים.
- מוציאים מהמקפיא את התחתית ומוזגים לתוכה את מלית הגבינה.
- מכניסים לתנור ואופים שעה ועשרים עד שעה וחצי, עד שהעוגה מוכנה כשהשוליים יציבים יחסית והמרכז עדיין רוטט.
- מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות.
- הכנת הציפוי: מערבבים את השמנת, הווניל והסוכר. בעזרת כף מצפים בעדינות את העוגה ומשאירים שוליים של 2 ס"מ ללא ציפוי.
- מחזירים לתנור לעוד 10 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים במשך כמה שעות ורק אז מעבירים לקירור