מתכון לעוגת גבינה ושוקולד

עוגת הגבינה–עם–שוקולד–לבן הקלאסית, אבל עם שוקולד מריר

עוגת גבינה ושוקולד. | תימור לוי–יוטקוביץ ואפרת רענן

עוגת גבינה ושוקולד. | צילום: תימור לוי–יוטקוביץ ואפרת רענן

תוכן השמע עדיין בהכנה...

לתבנית בקוטר 22 ס"מ

מרכיבים

לתחתית

הכי מעניין

150 גרם ביסקוויטים או עוגיות חמאה

70-100 גרם חמאה מומסת (תלוי בשומניות העוגיות שבהן אתם משתמשים. בשביל פתי בר תשתמשו ב־100 גרם חמאה)

למלית

80 גרם שמנת מתוקה

150 גרם שוקולד מריר

½ כפית מלח

500 גרם גבינה לבנה 9%

220 גרם גבינת שמנת טבעית 30%

200 גרם שמנת חמוצה 28% שומן

1 כפית מחית וניל

200 גרם סוכר לבן

5 ביצים גודל L

*יש להוציא מראש את כל המרכיבים מהמקרר כדי שלא יהיו קרים מדי

לציפוי

200 גרם שמנת חמוצה 28%

1 כף תמצית וניל או כפית מחית וניל

2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  1. הכנת התחתית: טוחנים את העוגיות, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.
  2. משמנים את התבנית ומהדקים את תערובת העוגיות לתחתית, אפשר להיעזר בתחתית כוס, ומכניסים למקפיא.
  3. הכנת המלית: מחממים תנור ל־140 מעלות, ומניחים בתחתית התנור תבנית חסינת חום עם מים חמים ליצירת אדים.
  4. בסיר קטן מחממים מעט את השמנת, מסירים מהאש ומוסיפים שוקולד ומלח עד שהשוקולד נמס ומניחים לצינון.
  5. בקערה גדולה שמים את כל הגבינות, הסוכר, הווניל והביצים ובוחשים היטב.
  6. מוסיפים את תערובת השוקולד ובוחשים.
  7. מוציאים מהמקפיא את התחתית ומוזגים לתוכה את מלית הגבינה.
  8. מכניסים לתנור ואופים שעה ועשרים עד שעה וחצי, עד שהעוגה מוכנה כשהשוליים יציבים יחסית והמרכז עדיין רוטט.
  9. מוציאים מהתנור וממתינים 10 דקות.
  10. הכנת הציפוי: מערבבים את השמנת, הווניל והסוכר. בעזרת כף מצפים בעדינות את העוגה ומשאירים שוליים של 2 ס"מ ללא ציפוי.
  11. מחזירים לתנור לעוד 10 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים במשך כמה שעות ורק אז מעבירים לקירור