מתכון למאפינס גזר

מתכון למאפינס גזר

מאפינס גזר. | אפרת ליכטנשטט

מאפינס גזר. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים ל־12 מאפינס

3/4 כוס (180 מ"ל) שמן

1 כוס (200 גרם) סוכר דמררה

3 ביצים

הכי מעניין

400 גרם גזר מגורר (בערך 3 גזרים גדולים)

280 גרם (2 כוסות מדידה) קמח כוסמין או קמח רגיל

1 כפית קינמון

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית פמפקין ספייס (לא חובה)

¼ כפית ציפורן

¼ כפית מלח

מרכיבים לציפוי

(לקופסת בית ספר מומלץ ללא ציפוי)

100 גרם גבינת שמנת

3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.

2. מניחים עטרות נייר בתבנית קאפקייקס (או מכינים לבד בעזרת ריבועי נייר אפייה).

3. מגרדים את הגזרים על פומפייה גסה.

4. בקערה גדולה טורפים סוכר, שמן וביצים.

5. מניחים נפה או מסננת על הקערה ומנפים פנימה את החומרים היבשים: קמח, תבלינים, אבקת אפייה ומלח.

6. מערבבים עם כף עץ עד שכמעט אחיד.

7. מוסיפים את הגזר ומערבבים עד שהתערובת אחידה אבל לא לערבב יותר מדי.

8.מחלקים לעטרות נייר (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית) עד 3/4 מהגובה.

9. אופים במשך 15 עד 20 דקות, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם פירורים לחים.

הכנת הציפוי

1. מערבבים גבינת שמנת ואבקת סוכר.

2. כשהמאפינס קרים מניחים על כל מאפין כף מהציפוי וקישוט.

3. את הקישוט מכינים מחתיכת גזר ועלה פטרוזיליה.