מתכון למאפינס לימון ואוכמניות

האוכמניות ממלאות את השווקים והמחיר שלהן אפילו סביר לעיתים. אז בואו להכין מאפינס אוכמניות.

מאפינס לימון ואוכמניות. | אפרת ליכטנשטט

מאפינס לימון ואוכמניות. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים למאפינס

ל־14 מאפינס
גרידה משני לימונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ"ל) שמן זית או שמן רגיל
2 ביצים

1 כפית תמצית וניל
½ כוס (120 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט או גבינה לבנה או יוגורט סויה

2 כפות מיץ לימון
¾1 (245 גרם) כוסות קמח
¼ כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם אוכמניות טריות מעורבבות בכף קמח

מרכיבים לציפוי
100 גרם אבקת סוכר
2־3 כפות מיץ לימון
אוכמניות ועלי נענע לקישוט

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־180 מעלות טורבו.
2. מניחים עטרות נייר בתבנית קאפקייקס (או מכינים לבד בעזרת ריבועי נייר אפייה).
3. בקערה טורפים סוכר וגרידת לימון, מוסיפים שמן זית ומערבבים היטב.
4. מוסיפים ביצים וטורפים שוב. מוסיפים שמנת חמוצה, וניל ולימון, וטורפים שוב.
5. מוסיפים קמח, מלח ואבקת אפייה, וטורפים למרקם כמעט חלק.
6. מוסיפים את האוכמניות ומערבבים קלות.
7. מחלקים לעטרות נייר (הכי נוח בעזרת כף גלידה קפיצית) עד 3/4 מהגובה.
8. אופים במשך 15 עד 20 דקות, או עד שקיסם יוצא כמעט יבש עם פירורים לחים.
הכנת הציפוי
1. מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון למרקם צמיגי, מתחילים מ־2 כפות מיץ ורק לפי הצורך מוסיפים כמה טיפות מיץ בכל פעם.
2. כשהמאפינס קרים מניחים על כל מאפין כף מהציפוי ומקשטים באוכמניות.

הכי מעניין