מתכון לעוגת תפוחים של אורית

עוגת תפוחים זה תמיד מנצח וכאן בגירסה קלה להכנה וטעימה במיוחד. אל תשכחו לקנות גלידה וניל ולהגיש אותה חמימה

עוגת תפוחים | אפרת ליכטנשטט

עוגת תפוחים | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

3 תפוחים ירוקים

1 כוס יין לבן

3 ביצים

הכי מעניין

1 כוס (200 גרם) סוכר

½ כוס (120 מ״ל) שמן

½ כוס (120 מ״ל) חלב (מכל סוג)

1 כפית תמצית וניל

1 כוס (140 גרם) קמח

1 כוס (140 גרם) קמח שקדים

1 כפית קינמון

¼ כפית מלח

2 כפיות אבקת אפייה

לקישוט: אבקת סוכר

להגשה: גלידת וניל

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 24 בנייר אפייה מקומט היטב.
  2. מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים מיד בקערה עם יין לבן.
  3. טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן, חלב ווניל לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הקמחים, קינמון, מלח ואבקת אפייה וטורפים שוב עד לאחידות.
  5. מסננים את התפוחים מהיין ונפטרים ממנו.
  6. מוסיפים את רוב התפוחים לבלילה ומערבבים קלות.

מעבירים את הבלילה לתבנית ומוסיפים את שאר התפוחים, מיישרים.

  1. אופים 45 דקות ב־175 מעלות ואז מנמיכים את הטמפרטורה ל־170 ואופים עוד 15 דקות.
  2. מגישים עם אבקת סוכר וגלידת וניל.
  3. מומלץ שהעוגה תהיה חמימה מעט.