מרכיבים
3 תפוחים ירוקים
1 כוס יין לבן
3 ביצים
הכי מעניין
1 כוס (200 גרם) סוכר
½ כוס (120 מ״ל) שמן
½ כוס (120 מ״ל) חלב (מכל סוג)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (140 גרם) קמח
1 כוס (140 גרם) קמח שקדים
1 כפית קינמון
¼ כפית מלח
2 כפיות אבקת אפייה
לקישוט: אבקת סוכר
להגשה: גלידת וניל
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־175 מעלות ומרפדים תבנית בקוטר 24 בנייר אפייה מקומט היטב.
- מקלפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ושמים מיד בקערה עם יין לבן.
- טורפים בקערה ביצים, סוכר, שמן, חלב ווניל לתערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמחים, קינמון, מלח ואבקת אפייה וטורפים שוב עד לאחידות.
- מסננים את התפוחים מהיין ונפטרים ממנו.
- מוסיפים את רוב התפוחים לבלילה ומערבבים קלות.
מעבירים את הבלילה לתבנית ומוסיפים את שאר התפוחים, מיישרים.
- אופים 45 דקות ב־175 מעלות ואז מנמיכים את הטמפרטורה ל־170 ואופים עוד 15 דקות.
- מגישים עם אבקת סוכר וגלידת וניל.
- מומלץ שהעוגה תהיה חמימה מעט.