מתכון לעוגת שוקולד ואגסים

האגס הוא פרי שמשתלב נהדר בכל מצב | מתכון לעוגת שוקולד ואגסים

עוגת שוקולד ואגסים. | אפרת ליכטנשטט

עוגת שוקולד ואגסים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים

200 גרם שוקולד מריר קצוץ או חתוך לקוביות

200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (לגרסה פרווה, 200 מ"ל שמן)

4 ביצים

הכי מעניין

1 כוס סוכר

1 כוס קמח כוסמין או רגיל

1 כפית אבקת אפייה

¼ כפית מלח

6-5 אגסים בשלים (לא קשים מדי), קלופים, מגולענים בעזרת כפית פריזיאן וחתוכים לרבעים.

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה את התבנית – עיגול בתחתית ופס בדפנות.
  2. שמים בכלי מתאים למיקרוגל שוקולד וחמאה ומחממים בפולסים קצרים, 20 שניות כל פעם – כדי לא לשרוף את השוקולד (אם אתם שמים שמן הוא נכנס בשלב אחר).
  3. ממשיכים עד שהכול נמס, בוחשים היטב ונותנים לשוקולד להתקרר מעט.
  4. מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר במהירות גבוהה לקצף צהוב בהיר ותפוח מעט.
  5. אם אתם שמים שמן: מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
  6. מוסיפים את השוקולד שכבר לא חם מאוד ומערבבים בעדינות עם כף עץ או מרית כדי לא לשבור את הקצף.
  7. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח.
  8. מערבבים רק עד אחידות ולא יותר מדי.
  9. מסדרים בתחתית התבנית על נייר האפייה את רבעי האגסים בצפיפות מסביב ובמרכז.
  10. מוזגים את הבלילה על האגסים.
  11. אופים במשך 35-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. השגיחו על העוגה, אם יש פירורים לחים על הקיסם – היא מוכנה.
  12. הופכים על צלחת הגשה לאחר שהעוגה קרה לגמרי (לגמרי!)

מעבר ל־24 שעות, שומרים בקירור.