מרכיבים
200 גרם שוקולד מריר קצוץ או חתוך לקוביות
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות (לגרסה פרווה, 200 מ"ל שמן)
4 ביצים
הכי מעניין
1 כוס סוכר
1 כוס קמח כוסמין או רגיל
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית מלח
6-5 אגסים בשלים (לא קשים מדי), קלופים, מגולענים בעזרת כפית פריזיאן וחתוכים לרבעים.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים בנייר אפייה את התבנית – עיגול בתחתית ופס בדפנות.
- שמים בכלי מתאים למיקרוגל שוקולד וחמאה ומחממים בפולסים קצרים, 20 שניות כל פעם – כדי לא לשרוף את השוקולד (אם אתם שמים שמן הוא נכנס בשלב אחר).
- ממשיכים עד שהכול נמס, בוחשים היטב ונותנים לשוקולד להתקרר מעט.
- מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר במהירות גבוהה לקצף צהוב בהיר ותפוח מעט.
- אם אתם שמים שמן: מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה.
- מוסיפים את השוקולד שכבר לא חם מאוד ומערבבים בעדינות עם כף עץ או מרית כדי לא לשבור את הקצף.
- מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח.
- מערבבים רק עד אחידות ולא יותר מדי.
- מסדרים בתחתית התבנית על נייר האפייה את רבעי האגסים בצפיפות מסביב ובמרכז.
- מוזגים את הבלילה על האגסים.
- אופים במשך 35-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא עם פירורים לחים. השגיחו על העוגה, אם יש פירורים לחים על הקיסם – היא מוכנה.
- הופכים על צלחת הגשה לאחר שהעוגה קרה לגמרי (לגמרי!)
מעבר ל־24 שעות, שומרים בקירור.