עוגת פרג תפוחים

עוגה ביתית טעימה במיוחד. אם אתם אוהבים פרג אתם בסכנה, כי העוגה הזו היא מסוג העוגות שמחסלים. אין לי ספק שאני מכינה אותה לחג!

עוגת פרג תפוחים. | אפרת ליכטנשטט

עוגת פרג תפוחים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

¾ כוס (100 גרם) פרג טחון טרי
¼1 כוסות (300 מ״ל) חלב חם
½1 כוסות (300 גרם) סוכר
5 ביצים גודל L
½ כוס (120 מ״ל) שמן קנולה
100 גרם חמאה רכה
2 כוסות (280 גרם) קמח לבן רגיל
2 כפיות אבקת אפייה
גרידת תפוז מתפוז שלם בינוני
1 כפית מחית/תמצית וניל איכותית
3 תפוחים מזן גרני סמית, קלופים, נקיים מליבה וחתוכים לקוביות קטנות

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות, משמנים היטב תבנית אפייה.
2. משרים גרגירי פרג בחלב חם למשך 10 דקות.
3. מפרידים את הביצים לחלבונים ולחלמונים, ומקציפים במיקסר חלבונים עם כוס סוכר במהירות גבוהה במשך 4־5 דקות, עד לקבלת קצף יציב.
4. מוסיפים את השמן באיטיות, וממשיכים להקציף עוד כדקה.
5. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם ½ כוס סוכר, מוסיפים חמאה וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים וניל וגרידת תפוז ומערבבים.
6. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים. לבסוף מוסיפים פנימה את תערובת הפרג והחלב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
7. בעזרת מרית, מאחדים את תערובת הפרג עם תערובת החלבונים בתנועות קיפול עדינות. אחר כך מוסיפים את קוביות התפוחים ומערבבים.
8. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים במשך 50־55 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

הכי מעניין

איך לאחסן?
במקרר כשהיא עטופה היטב כארבעה ימים