(2 תבניות אינגליש קייק או קוגלהוף קוטר 24)
מרכיבים
¾ כוס (150 גרם) סוכר
3 ביצים
הכי מעניין
240 גרם דבש
1/3 כוס (160 מ״ל) שמן קנולה
¾2 כוסות פחות כף (375 גרם) קמח
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
1.5 כפיות קינמון
1/31 כוסות (333 מ"ל) תה רותח
150 גרם ממרח לוטוס מחומם במיקרו כמה שניות כך שיהיה נוזלי
1 כף קפה נמס
לציפוי
150 גרם ממרח לוטוס מחומם במיקרו כמה שניות כך שיהיה נוזלי
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל־170 מעלות, לא טורבו. אם משתמשים בתבנית מתכת, משמנים אותה עם חמאה/נטורינה ומפדרים בקמח, הופכים ומנערים את שאריות הקמח. אם אופים בתבנית חד־פעמית אין צורך לשמן את התבנית.
- בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, שמן וסוכר ומקציפים עד שהבלילה אחידה.
- מוסיפים את הדבש ומערבבים.
- מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, מלח, קינמון, אבקת סודה ואבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד מלא ללא גושים.
- מוסיפים את התה הרותח וקפה נמס וטורפים היטב.
- לבסוף מוסיפים את ממרח הלוטוס הנוזלי ומערבבים מעט רק עד שהבלילה אחידה.
- מוזגים את הבלילה לתבניות ואופים כ־30 עד 50 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. זמן האפייה תלוי בגודל התבנית ובגובהה.
- מצננים לטמפרטורת החדר. מחלצים מהתבנית, מניחים את העוגה על צלחת הגשה ומוזגים מעליה את ממרח הלוטוס החמים.