עוגת דבש ולוטוס

מתכון לעוגת דבש ולוטוס השילוב של דבש ולוטוס נשמע מוזר? לא תאמינו כמה העוגה הזו טעימה ועסיסית – זו עוגת הדבש שלכם לחג!

עוגת דבש ולוטוס. | אפרת ליכטנשטט

עוגת דבש ולוטוס. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

(2 תבניות אינגליש קייק או קוגלהוף קוטר 24)

מרכיבים

¾ כוס (150 גרם) סוכר

3 ביצים

הכי מעניין

240 גרם דבש

1/3 כוס (160 מ״ל) שמן קנולה

¾2 כוסות פחות כף (375 גרם) קמח

1 כפית סודה לשתייה

2 כפיות אבקת אפייה

קורט מלח

1.5 כפיות קינמון

1/31 כוסות (333 מ"ל) תה רותח

150 גרם ממרח לוטוס מחומם במיקרו כמה שניות כך שיהיה נוזלי

1 כף קפה נמס

לציפוי

150 גרם ממרח לוטוס מחומם במיקרו כמה שניות כך שיהיה נוזלי

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, לא טורבו. אם משתמשים בתבנית מתכת, משמנים אותה עם חמאה/נטורינה ומפדרים בקמח, הופכים ומנערים את שאריות הקמח. אם אופים בתבנית חד־פעמית אין צורך לשמן את התבנית.
  2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים, שמן וסוכר ומקציפים עד שהבלילה אחידה.
  3. מוסיפים את הדבש ומערבבים.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, מלח, קינמון, אבקת סודה ואבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד מלא ללא גושים.
  5. מוסיפים את התה הרותח וקפה נמס וטורפים היטב.
  6. לבסוף מוסיפים את ממרח הלוטוס הנוזלי ומערבבים מעט רק עד שהבלילה אחידה.
  7. מוזגים את הבלילה לתבניות ואופים כ־30 עד 50 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. זמן האפייה תלוי בגודל התבנית ובגובהה.
  8. מצננים לטמפרטורת החדר. מחלצים מהתבנית, מניחים את העוגה על צלחת הגשה ומוזגים מעליה את ממרח הלוטוס החמים.