פבלובה עם קצפת מסקרפונה, דבש ותאנים

מתכון לפבלובה עם קצפת מסקרפונה, דבש ותאנים

פבלובה עם קצפת מסקרפונה, דבש ותאנים. | אפרת ליכטנשטט

פבלובה עם קצפת מסקרפונה, דבש ותאנים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

ה–קינוח בה"א הידיעה אצלנו בבית. כשאני רוצה לעשות רושם ולגנוב את ההצגה – אני מכינה פבלובה.

(תבנית בקוטר 20 ס"מ)

מרכיבים

למרנג

הכי מעניין

150 גרם חלבון (חלבונים מכ־4 ביצים במידה לארג׳)

150 גרם (¾ כוס) סוכר

150 גרם אבקת סוכר

לקצפת

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

3 כפות דבש

להגשה

תאנים

פירות יער

דבש

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל־100 מעלות, לא במצב טורבו.
  2. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים חלבונים עד התחלה של קציפה לבנבנה.
  3. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 7 עד 10 דקות, עד לקבלת קציפה לבנה, מבריקה ויציבה.
  4. מנפים את אבקת הסוכר לקערה שבה קציפת המרנג וממשיכים את פעילות המיקסר רק עד לאיחוד הקציפה עם אבקת הסוכר וכאשר המרנג יציב ומבריק.
  5. מניחים נייר אפייה מעל תבנית אפייה, מעבירים אליו את המרנג, ובעזרת כף יוצרים קערת פבלובה.
  6. אופים את המרנג כ־3 שעות עד לייבוש כמעט מלא.
  7. לאחר כ־3 שעות מוציאים את המרנג מהתנור ומשאירים להתייצבות על התבנית עוד כשעה. שומרים מכוסה היטב בניילון נצמד עד ההגשה. אם הפבלובה מכוסה היטב ללא אוויר היא יכולה להחזיק מעמד כך שלושה ימים.
  8. קצפת מסקרפונה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אינסטנט פודינג וניל ודבש, מקציפים עד שהקצפת יציבה ומעבירים לקערה. שומרים את הקרם במקרר עד ההגשה.
  9. מרכיבים סמוך להגשה: מניחים את קערת הפבלובה בעדינות על צלחת הגשה, בשקע שיצרנו בפבלובה מניחים את הקצפת, חותכים תאנים ופירות יער ומניחים על הקצפת, מעל הכול מזלפים מעט דבש ומגישים.