טארט טאטן תפוחים, דבש ותבלינים

מתכון לטארט טאטן תפוחים, דבש ותבלינים

טארט טאטן תפוחים, דבש ותבלינים. | אפרת ליכטנשטט

טארט טאטן תפוחים, דבש ותבלינים. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

כזה עוד לא אכלתם! טארט טאטן עם טריק, ללא הכנת קרמל מלחיץ, אלא עם שימוש חכם בתפוחים טעימים המתבשלים בסירופ של עצמם עם תוספת בהרט לטעם עמוק ומיוחד. התוצאה היא טארטים כל כך טעימים שאי אפשר לעמוד בפניהם.

כמות ל־6 תבניות אישיות

כלים:

6 רינגים בקוטר 10־12 ס״מ

הכי מעניין

תבנית גדולה ועמוקה שתכיל את הרינגים

מרכיבים

לבצק:

100 גרם חמאה

210 גרם קמח

1 ביצה

½ כפית מלח

1־2 כפיות מים

2 כפות סוכר

למלית:

3־4 תפוחי גרנד סמיט ירוקים

100גרם חמאה

100 גרם סוכר חום

1 כפית בהרט

1 כף דבש

לתפוחים:

3־4 ליים/לימונים

מים לכיסוי

להגשה:

שמנת חמוצה

ענף טימין

אופן ההכנה

  1. בצק: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד, אפשר במיקסר, במעבד מזון או ידנית. מומלץ לא ללוש את הבצק יותר מדי כדי לא לפתח גלוטן.
  2. מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה, מרדדים לעובי דק של 3־4 מ״מ ומצננים במקרר.
  3. תפוחים: מקלפים את התפוחים ומניחים בקערה עם מים ומיץ לימון.
  4. פורסים את התפוחים לפרוסות דקיקות בסכין או במנדולינה.
  5. מעבירים את התפוחים למחבת עם חמאה, סוכר, בהרט ודבש ומבשלים על אש נמוכה־בינונית עד לריכוך של התפוחים. שימו לב שלא יתפרקו.
  6. מוציאים את התפוחים מהנוזל ומצננים במקרר. את הנוזל ממשיכים לבשל עוד 10 דקות כדי שיצטמצם מעט ויגיע לגובה רבע־שליש מדופן המחבת).
  7. הרכבה ואפייה: כשהתפוחים קרים מסדרים אותם ברינגים בתוך המחבת שהכנו בה את התפוחים או בתבנית בגודל דומה.
  8. חותכים את הבצק לעיגולים בקוטר מעט יותר גדול מהתבנית. סוגרים את הבצק ומקפלים פנימה כך שהוא מכסה את התפוחים (ממש כמו טארט הפוך) יוצרים צורת איקס באמצע של הבצק כדי שהאוויר יצא בזמן האפייה.
  9. מכניסים את המחבת/תבנית לתנור שחומם מראש ל־200 מעלות למשך כ־30 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  10. הופכים את הטארטים כשהם עוד חמימים.
  11. מגישים עם שמנת חמוצה וטימין או גלידת וניל

ט' באלול ה׳תשפ"ה02.09.2025 | 11:31

עודכן ב