עוגה מרשימה וחגיגית כשצריך ״לדפוק רושם״. השילוב בין העוגה הבחושה לבין הקרם הוא פשוט מושלם. הכינו מקום במקרר ליפה הזו
מרכיבים
לעוגה בקוטר 20 ס״מ
לעוגת תפוחים בחושה
הכי מעניין
4 ביצים לארג׳ 240 גרם
300 גרם (½1 כוסות) סוכר
200 גרם (1 כוס) שמן
200 גרם רסק תפוחים
50 גרם שמנת חמוצה
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
100 גרם פיסטוקים טחונים דק
10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)
½ כפית סודה לשתייה (כ־3 גרם)
לקרם מסקרפונה
500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
250 גרם גבינת מסקרפונה
40 גרם אבקת סוכר
40 גרם דבש
40 גרם אבקת פודינג וניל
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו.
2. מכינים שלושה רינגים בקוטר 20 ס"מ. עוטפים אותם ברדיד אלומיניום ובנייר אפייה ומשמנים אותם היטב (אפשר לאפות גם בתבנית גדולה וגבוהה ולאחר האפייה לחלק לשלוש פרוסות דקות).
3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים ואת הסוכר כ־3 דקות.
4. מוסיפים שמן, רסק תפוחים ושמנת חמוצה וטורפים היטב.
5. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.
6. מוזגים שליש מהבלילה לכל תבנית (או לתבנית אחת ואחרי קירור מלא חותכים ל־3 שכבות).
7. אופים כחצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי.
8. מכינים את הקרם מסקרפונה: מקציפים את כל חומרי הקרם יחד פרט לפודינג. כאשר הקציפה מתחילה להתייצב מעט מוסיפים את הפודינג ומקציפים לייצוב מלא. חשוב מאוד לא להקציף יתר על המידה, אחרת התערובת תישבר.
9. הרכבה: מניחים שכבת עוגה ראשונה על המגש, מזלפים מעליה שליש מהקרם, אפשר בצורת עיגולים אבל לא חובה, ומזלפים מעל כף דבש. ממשיכים כך עד שמסיימים לצפות את שלוש שכבות העוגה.
10. מקשטים בתאנים טריות, פיסטוקים קצוצים, תפוחים מיובשים וכל קישוט או פרי אחר שאוהבים.
מומלץ לאכול את העוגה לאחר מספר שעות במקרר.