עוגת שכבות תפוחים ופיסטוק עם קרם מסקרפונה

מתכון לעוגת שכבות תפוחים ופיסטוק עם קרם מסקרפונה

עוגת שכבות תפוחים ופיסטוק עם קרם מסקרפונה. | אפרת ליכטנשטט

עוגת שכבות תפוחים ופיסטוק עם קרם מסקרפונה. | צילום: אפרת ליכטנשטט

תוכן השמע עדיין בהכנה...

עוגה מרשימה וחגיגית כשצריך ״לדפוק רושם״. השילוב בין העוגה הבחושה לבין הקרם הוא פשוט מושלם. הכינו מקום במקרר ליפה הזו

מרכיבים

לעוגה בקוטר 20 ס״מ

לעוגת תפוחים בחושה

הכי מעניין

4 ביצים לארג׳ 240 גרם

300 גרם (½1 כוסות) סוכר

200 גרם (1 כוס) שמן

200 גרם רסק תפוחים

50 גרם שמנת חמוצה

350 גרם (2.5 כוסות) קמח

100 גרם פיסטוקים טחונים דק

10 גרם אבקת אפייה (1 שקית)

½ כפית סודה לשתייה (כ־3 גרם)

לקרם מסקרפונה

500 מ"ל שמנת להקצפה 38%

250 גרם גבינת מסקרפונה

40 גרם אבקת סוכר

40 גרם דבש

40 גרם אבקת פודינג וניל

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל־160 מעלות טורבו.

2. מכינים שלושה רינגים בקוטר 20 ס"מ. עוטפים אותם ברדיד אלומיניום ובנייר אפייה ומשמנים אותם היטב (אפשר לאפות גם בתבנית גדולה וגבוהה ולאחר האפייה לחלק לשלוש פרוסות דקות).

3. בקערת מיקסר מקציפים את הביצים ואת הסוכר כ־3 דקות.

4. מוסיפים שמן, רסק תפוחים ושמנת חמוצה וטורפים היטב.

5. מוסיפים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב.

6. מוזגים שליש מהבלילה לכל תבנית (או לתבנית אחת ואחרי קירור מלא חותכים ל־3 שכבות).

7. אופים כחצי שעה או עד שקיסם יוצא נקי.

8. מכינים את הקרם מסקרפונה: מקציפים את כל חומרי הקרם יחד פרט לפודינג. כאשר הקציפה מתחילה להתייצב מעט מוסיפים את הפודינג ומקציפים לייצוב מלא. חשוב מאוד לא להקציף יתר על המידה, אחרת התערובת תישבר.

9. הרכבה: מניחים שכבת עוגה ראשונה על המגש, מזלפים מעליה שליש מהקרם, אפשר בצורת עיגולים אבל לא חובה, ומזלפים מעל כף דבש. ממשיכים כך עד שמסיימים לצפות את שלוש שכבות העוגה.

10. מקשטים בתאנים טריות, פיסטוקים קצוצים, תפוחים מיובשים וכל קישוט או פרי אחר שאוהבים.

מומלץ לאכול את העוגה לאחר מספר שעות במקרר.